Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -Antalyada para kazanan önemli bir grup, vergilerini İstanbulda ödüyor. Biz kazanıyoruz İstanbul yiyor


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalyada para kazanan önemli bir grup, vergilerini İstanbulda ödüyor. Biz kazanıyoruz İstanbul yiyor dedi.
     Akaydın, Kalekapısı ve Kaleiçi esnafıyla bir araya geldi. Belediyecilikte herkesi memnun etmenin kolay olmadığını belirten Akaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 4üncü yılını tamamladığını söyledi.
     İyi belediye hizmeti yapılması için hem donanımlı insana hem de paraya ihtiyaç olduğunu ifade eden Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinin, diğer büyükşehirlere göre düşük olduğunu anlattı.
     Belediyelerin genellikle merkezi hükümetten gelen paralarla hizmet sağladığını dile getiren Akaydın, Antalyanın bu konuda özel bir durumu var. Büyükşehir belediyelerinin hükümetten aldığı paranın önemli bir bölümü, kentin Maliye Bakanlığına verdiği vergilerin belirli bir yüzdesinden oluşuyor. Antalyanın ödediği vergiler düşük. Çünkü Antalyada para kazanan önemli bir grup vergilerini İstanbulda ödüyor. Biz kazanıyoruz İstanbul yiyor diye konuştu.
     Akaydın, ciddi anlamda borç ödediklerini ve 4 yıllık sürede belediyenin borcunu artırmadıklarını kaydederek, bu sürede 600 milyon liralık da yatırım yaptıklarına işaret etti. Maliyeti 1 milyon lirayı geçen 42 projeye imza attıklarını, planlanan 4. yıl toplantısında detaylı bilgi sunacaklarını kaydeden Akaydın, insan odaklı projelere daha çok önem verdiklerini, insana yönelik sosyal, kültür ve çevre hizmetlerini daha ön planda tuttuklarını bildirdi.
     Kaleiçinde yönetimsel bir sorun bulunduğunu ve bölgede çok başlı bir yönetim olduğunu ifade eder Akaydın, Kaleiçi Antalyanın en önemli cazibe merkezi. Kaleiçine yönelik yönerge çıkardık, koordinasyon merkezi kurduk. Ancak bu merkezde sadece Büyükşehir Belediyesi çalışanları var. Diğer kamu kurumlarının da merkezde yer almasını istiyoruz diye konuştu.
     Kaleiçindeki bazı tarihi surların uygunsuz kullanıldığını anlatan Akaydın, sur duvarlarının reklam malzemeleriyle donatıldığını, dar sokakların işgal edildiğini ifade etti. Buranın hep birlikte korunması gerektiğini vurgulayan Akaydın, Koruyamazsak hepimiz bundan zarar görürüz. Kaleiçinin kötü bir ünü var turistler arasında. Hanutçular turistleri çok rahatsız ediyor. Bu yüzden turist Kaleiçinde sadece geziyor, alışveriş yapmıyor dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER