Antalyanın yeni kardeş şehri, Yalta

Antalyanın yeni kardeş şehri, Yalta


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Ukraynanın Yalta kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.
     Daha önce kardeş şehir olunması kararı alınan Yalta ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir sözleşmesi imzalandı. Yalta Belediyesinin daveti üzerine gerçekleşen imza törenine Antalya Büyükşehir Belediyesini temsilen Meclis Üyesi Kadir Alkış ve Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Aktekin katıldı.
     Sözleşmeye Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Mehmet Aktekin ile Yalta Belediye Başkanı Aleksey Boiarçuk imza attı. İmza töreni Yalta Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Yalta Belediye Başkanı Aleksey Boiarçuk, imzalanan kardeş şehir protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Antalya dünyaca bilinen bir şehir. Özellikle turizm alanında Antalyadan öğreneceğimiz çok şey var dedi.
     Genel Sekreter Mehmet Aktekin de Yalta Belediye Başkanı Boiarçuka gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Kardeş şehir olmanın önemine dikkat çeken Aktekin, Kardeş şehir ilişkisi her iki kentin sakinleri için de faydalı olacak. İşbirliğimizin devamı için belediye olarak elimizden gelen çabayı göstereceğiz diye konuştu.
     Büyükşehir Belediyesi şirketi ALDAŞın altyapı ve kredi temini konusunda Yaltaya danışmanlık yapabileceğini kaydeden Aktekin, her alandaki deneyimlerini Yalta ile paylaşmaya hazırız olduklarını bildirdi.
     Antalya ile Yalta arasında imzalanan kardeş şehir sözleşmesiyle iki kent karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunulacak, sanayi ve ticaret, şehir planlama ve kent estetiği, yerel yönetimlerde bürokrasi yönetimi, sosyal belediyecilikte gelişim, kültür mirası, turizm ve spor gelişimi, toplu taşımacılık, ekoloji ve doğal kaynakların rasyonel kullanımı ile insan kaynakları alanında karşılıklı işbirliği yapılacak. Ayrıca gençlik ve spor alanında karşılıklı değişim programları uygulanacak.
     Bu arada Yalta ile imzalanan kardeş şehir protokolü ile Antalyanın kardeş şehir sayısı 18e yükseldi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyanın yeni kardeş şehri, Yalta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER