Antalyadaki fuhuş operasyonu

Antalyadaki fuhuş operasyonu -Operasyon kapsamında gözaltına alınan 27 kişiden 24ü tutuklandı


ANTALYA (A.A) - Antalyada fuhuş yaptıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 24ü tutuklandı.
     Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğince düzenlenen operasyonda örgüt liderleri M.K, M.E. ve R.K. ile gözaltına alınan 6sı kadın 27 örgüt üyesi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilmişti. Zanlılardan 3ü savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
     Tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen ve aralarında örgüt liderleri M.K, M.E. ve R.Knın da bulunduğu 24 zanlı, Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, Örgüt faaliyetleri kapsamında insan ticareti yapmak, Fuhşa aracılık etmek ve yer temin etmek iddiasıyla tutuklandı.
     Bu arada örgüt üyelerinin fuhuş yapmayı reddettiği için işkence yapması nedeniyle akıl sağlığını kaybettiği belirtilen çocuk doktoru Rus Natalia Tnin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde bir süre tedavi edileceği bildirildi.
     Örgütle birlikte yakalanan Rusya, Moldova ve Ukrayna uyruklu 33 mağdur kadının ise sınır dışı edilmek üzere işlemleri sürüyor.
     Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından 19 Kasımda Konyaaltı ve Lara bölgesindeki 50 adrese eş zamanlı baskın düzenlenmiş, operasyonda fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 27 kişi ile fuhuş yaptıkları öne sürülen 38 kadın gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyadaki fuhuş operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER