Antalyada yöresel ürünler kültür ve sanatla

Antalyada yöresel ürünler kültür ve sanatla buluşacak


ANTALYA (A.A) - Antalyada üreticiler ile akademisyenleri buluşturmak amacıyla 1. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlikleri programı düzenleneceği bildirildi.
     Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, yaptığı açıklamada, 15-18 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek 1. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlileri programı ile Türkiyede ilk defa sektör temsilcileri, üreticiler ile akademisyenleri Akdeniz Üniversitesi çatısı altında buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
     Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi ve program koordinatörü Mehmet Ali Eroğlu da sempozyum ve sanat etkinlikleri programına 65 üniversiteden yaklaşık 250 akademisyenin müracaat ettiğini, katılımın ileriki günlerde daha da artabileceğini bildirdi.
     Yöresel ürünlerin tanıtımının yapılacağı ve yöresel ürünler ile kültür sanat alanlarıyla ilgili bildirilerin sunulacağını anlatan Eroğlu, Yöresel ürünler ile kültür sanatı buluşturarak önemini kaybeden yerel ve yöresel değerlerin hak ettiği yere getirilmesini amaçlıyoruz dedi.
     Ziraat Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu ise sempozyuma ve kültürel etkinliklere katılımın oldukça yoğun olacağını dile getirdi. Sempozyumun düzenlenmesine katkıda bulunan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sarı ve Eroğluna teşekkür eden Kolcuoğlu, ajans olarak böyle bir organizasyona her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada yöresel ürünler kültür ve sanatla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER