Antalyada sıcak hava

Antalyada sıcak hava -Nem oranının yüzde 70e ulaştığı Antalyada sıcaktan bunalan vatandaşlar ve turistler sahilleri doldurdu


ANTALYA (A.A) - Antalyada yüzde 70lere ulaşan nem nedeniyle sıcaktan bunalan vatandaşlar ve turistler sahilleri doldurdu.
     Hava sıcaklığının 31 derece ölçüldüğü Antalyada yüzde 70lere varan nem oranı, vatandaşları ve turistleri bunalttı. Nem ve sıcak havadan etkilenen vatandaşlar ve turistler, sahilleri doldurdu. Vatandaşlar, Konyaaltı ve Lara sahillerinde denize girerek serinlemeye çalıştılar.
     Fethiyeden Antalyaya tatile gelen Nefise Gökay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beklemedikleri kadar sıcak bir havayla karşılaştıklarını söyledi. Nem oranının yüksek olması nedeniyle bunaldıklarını ifade eden Gökay, özellikle çocukların sıcaktan etkilendiklerini vurguladı.
     Sıcakların çekilmeyecek hale geldiğini ifade eden Hatice Beğen ise, Antalyalıyız. Ancak bu seneye kadar böyle sıcak bir dönem görmemiştik. Bunaltıcı bir hava var. Serinlemek için denize geliyoruz, ancak deniz de çok sıcak diye konuştu.
     Sıcak havada sahilde simit satan üniversite öğrencisi Şaban Bilgin de, okul masrafları için sıcak havaya katlandığını belirtti.
     Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, deniz suyu sıcaklığının 30 derece olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber / Güç Gönel
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Antalyada sıcak hava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER