Antalyada sıcak hava

Antalyada sıcak hava -Hava sıcaklığının 41 dereceye ulaştığı Antalyada vatandaşlar denizde serinlemeye çalıştı -Medical Park Antalya Hastane Kompleksi uzmanı Dr. Özdemir: Tehlikeli saatlerde aşırı derecede güneşe maruz kalmak


ANTALYA (A.A) - Turizmin başkenti Antalyada hava sıcaklığı 41 derece olarak ölçüldü. Vatandaşlar denizde serinlemeye çalıştı.
     Antalya Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezinin verilerine göre hava sıcaklığının 41 dereceye ulaştığı Antalyada, deniz suyu sıcaklığı ise 25 derece olarak belirlendi.
     Sıcak havadan bunalan vatandaşlar plajlara akın etti. Antalyada yaşayan Yıldız Parlak, havanın sıcak oluşu nedeniyle serinlemek amacıyla deniz kenarına gittiklerini söyledi.
     Ankaradan tatil için Antalyaya gelen Deniz Serbest de Antalyanın bunaltıcı bir sıcak havası olduğunu belirtti. Çocuklarıyla denize giren Serbest, Ankarada hava Antalyaya göre çok daha iyiydi. Antalyada bugün sıcaklığın 41 derece olduğunu öğrendik. Kavurucu bir sıcak var dedi.
     Bu arada Antalyada yüzde 20 olarak ölçülen düşük nem oranının orman yangınlarına neden olabileceğini ifade eden yetkililer, bu nedenle vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.
    
     -11.00 ile 15.30 arasında güneşe çıkılmaması uyarısı-
    
     Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Nöroloji Bölümü uzmanı Dr. Candan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlara aşırı sıcak havalarda acil olmadığı müddetçe dışarı çıkmamalarını önerdi.
     Özellikle saat 11.00 ile 15.30 arasında güneş ışınlarının daha etkili olduğunu ifade eden Özdemir, bu saatlerde güneş altında bulunmanın çok riskli olduğunu söyledi.
     Herhangi bir rahatsızlığı olanların, çocukların ve ileri yaştaki insanların tehlikeli olabilecek güneş ışınlarına maruz kalmamaları gerektiğini vurgulayan Özdemir, Tehlikeli saatlerde aşırı derecede güneşe maruz kalmak dönüşümü mümkün olmayan sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle özellikle belirtilen saatlerde insanların serin yerlerde bulunmalarını tavsiye ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada sıcak hava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER