Antalyada Ramazan Bayramı tedbirleri

Antalyada Ramazan Bayramı tedbirleri


ANTALYA (A.A) - Antalyada Ramazan Bayramının huzur ve güven içerisinde girilmesi amacıyla bazı önlemler alındı.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 17 Ağustos Cuma gününden 22 Ağustos Çarşamba gününe kadar emniyet, asayiş, trafik tertip ve tedbirlerinin artırılarak bayram boyunca huzur planlarının uygulanacağı, böylece suçların oluşmadan önlenmesinin amaçlandığı belirtildi.
     Huzur planının Antalyanın turizm kenti olması ve bayram tatili dolayısıyla ülkenin değişik kentlerinden karayolu, havayolu ve deniz yolu ile Antalyaya çok sayıda vatandaşın ve yabancı turistin geleceği göz önünde bulundurularak hazırlandığı bildirilen açıklamada, bayram süresince kalabalık cadde ve sokaklar ile halkın yoğun olarak bulunacağı diğer yerlerde olası yankesicilik, kapkaç, hırsızlık ve gasp olaylarına karşı yıldırım ekipleri ve güven timlerinden oluşan yaya ve motorize ekiplerin görev yapacağı kaydedildi.
     Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşların dini duygularını istismar ederek fitre ve zekat adı altında bazı kişi ve kuruluşlar tarafından yasal olmayan şekilde toplanabilecek her türlü yardım ve bağışların önlenmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Mezarlık ziyaretlerinin huzur ve güvenlik içerisinde gerçekleştirilebilmesi için, mezarlıklar ve çevresinde motorize ve yaya devriyelerce gerekli önlemler alınacaktır. Genel güvenlik açısından risk oluşturabilecek şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde gerekli uygulamalar yapılacak, özellikle kuşku uyandıran çanta, paket, poşetlere karşı denetim ve kontroller sıklaştırılacaktır. Oluşabilecek kazaların önüne geçilebilmesi amacıyla karayollarımızda trafik ekiplerine takviye personel görevlendirmesi yapılacak. Trafik kazalarının önemli bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süre ihlalleri gibi nedenlerden meydana geldiği tespitinden hareketle, bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere özellikle ağırlık verilecek.
     Kazaların yoğun olduğu bölgelerde görev alacak ekiplerce yakın takip, kırmızı ışık, seyir halinde cep telefonu kullanımı gibi kural ihlallerinin tespiti halinde sürücüler hakkında cezai işlem uygulanacağı belirtilen açıklamada, gelen tüm ihbarların titizlikle değerlendirileceği, olaylara en kısa sürede müdahale edilebilecek tarzda personelin bayram boyunca görevlerinin başında olacağı vurgulandı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada Ramazan Bayramı tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER