Antalyada nem yüzde 11, sıcaklık 39

Antalyada nem yüzde 11, sıcaklık 39 derece -Nem oranın yüzde 11e düştüğü, sıcaklığın ise 39 dereceye ulaştığı Antalyada hava sıcaklığından bunalan yerli ve yabancı turistler sahilleri doldurdu


ANTALYA (A.A) - Nem oranın yüzde 11e düştüğü, sıcaklığın ise 39 dereceye ulaştığı Antalyada hava sıcaklığından bunalan yerli ve yabancı turistler sahilleri doldurdu.
     Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezinden alınan bilgiye göre, kentte hava sıcaklığı 39 derece olarak ölçüldü. Nem oranın yüzde 11e kadar düştüğü kentte deniz suyu sıcaklığı ise 30 derece oldu.
     Sıcaklıktan bunalan yerli ve yabancı turistler de sıcak havayı değerlendirmek için plajlara koştu.
     Tatil için Kazakistandan Antalyaya gelen Ajara Gulikeva, Antalyanın en iyi zamanı ağustos sonu. Nem miktarı düştü. Sıcak temmuz ayındaki kadar bunaltmıyor. Denizin tadını daha iyi çıkartıyoruz. Antalyada tatil yapmak ayrıcalık dedi.
     Tatilini ailesiyle sürdüren Rus turist Anton Burkinov ise Rusyada hava artık Türkiyedeki kadar sıcak değil, bu da gezmek için güzel olmuyor. Tatilin tadı Antalyada bir başka güzel. Sıcak ve düşük nem oranı, Antalyada tatilin tadını bir başka yapıyor diye konuştu.
     Almanyadan tatile gelen Fetiye Büyükkal da birkaç gün daha Antalyada kalacağını ifade ederek, temmuz ve ağustos aylarındaki bunaltıcı havanın artık yerini tatil yapmaya uygun, nemden uzak bir havaya bıraktığını kaydetti.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada nem yüzde 11, sıcaklık 39 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER