Antalyada kredi kartı dolandırıcılığı operasyonu

Antalyada kredi kartı dolandırıcılığı operasyonu -ATMlere yerleştirdikleri düzenekler sayesinde müşterilerin hesap ve kredi kartlarını kopyalayarak haksız kazanç elde eden 1i kadın 6 kişi gözaltına alındı


ANTALYA (A.A) - Antalyada ATMlere yerleştirdikleri düzenekler sayesinde müşterilerin hesap ve kredi kartlarını kopyalayarak haksız kazanç elde eden 1i kadın 6 kişi gözaltına alındı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından ATMlere kurdukları düzenekle müşterilerin hesap ve kredi kartlarını kopyalayan bir örgüte düzenlediği operasyonda G.O, Ş.K, B.K, A.B, Ç.A. ve B.Üyü gözaltına aldı.
     Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda müşterilere ait çok sayıda kart bilgisi, dizüstü bilgisayar, kart kopyalamaya yarayan encoder cihazı, 10 manyetik şeritli plastik kart, başkalarına ait çok sayıda kredi ve banka kartları ile ATMde tuzaklama kurmaya yarayan araçlar ve 4 kamera düzeneği ele geçirildi.
     Örgütün ATMlere kameralı düzenek yerleştirdiği, işlem yapmak amacıyla ATMye gelen müşterilerin kartlarının bu düzenekte sıkıştığı bildirildi.
     Müşterinin ATMden ayrılmasının ardından örgüt üyelerinin banka kartlarından para çekerek haksız kazanç elde ettiği öğrenildi. Örgütün bu şekilde çok sayıda turisti de dolandırdığı öne sürüldü.
     Zanlıların emniyetteki sorgusu sürüyor.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada kredi kartı dolandırıcılığı operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER