Antalyada Kardeş Türküler konseri

Antalyada Kardeş Türküler konseri -Grubun solistlerinden Yıldırım: "Konserlerimizde sadece müzik değil, toplumun nasıl bir memlekette yaşamak istediğini de göstermeye çalışıyoruz"


ANTALYA (A.A) - Kardeş Türküler grubu Antalyada Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Ermenice şarkılarla konser verdi.
     Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosundaki konser öncesi, grubun solistlerinden Vedat Yıldırım, Türkçe ve Kürtçe konuşma yaptı. Konuşmasında, Türkiyede çözüm süreci çalışmalar yürütüldüğünü hatırlatan Yıldırım, sürecin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Ortadoğu ülkelerinde de insanların zulme uğradığına işaret eden Yıldırım, "Dünyada barış istiyoruz" dedi.
     Grup, seslendirdikleri Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Ermenice türkülerle alanı dolduranlara keyifli anlar yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren konserde, izleyiciler halay çekerek türkülere eşlik etti.
     Grubun solistlerinden Vedat Yıldırım, konserin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin barış sürecine girdiğini ve önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.
     Kardeş Türkülerin 20nci yılında olduğunu ifade eden Yıldırım, "Biz 20 yıldır konserlerimizde barışı anlatıyoruz. Kardeşler, ayakları yere basan güçlü bir proje. Konserlerimizde sadece müzik değil, toplumun nasıl bir memlekette yaşamak istediğini de göstermeye çalışıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Kardeş Türküler projesinin ne kadar önemli olduğu açığa çıkıyor" diye konuştu.
     Çözüm süreci başladığından itibaren ülkede gençlerin ölmediğine dikkati çeken Yıldırım, Ortadoğuda ise her gün insanların ölmesinin üzücü olduğunu kaydetti. Yıldırım, şöyle konuştu:
     "Türkiyede 30 yıldır bir savaş vardı. Bir sürece girdik, bundan sonra demokrasi mücadelesi verilmeli. İnsanların bir taraftan birtakım kaygıları var, acaba memlekette gerçekten özgürlükçü bir ortam kurulacak mı diye. Bu anlamda bu sürecin ilerlemesi ve daha da gelişmesi gerekiyor. Kardeş Türküler türküleriyle çözüm sürecini her zaman destekliyor."
    
     Muhabir: Şamil Kahveci / Hatice Özdemir
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Antalyada Kardeş Türküler konseri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER