Antalyada doktor darbedildi

Antalyada doktor darbedildi -İl Sağlık Müdürü Bilgin: Sağlık çalışanlarının görevleri başında şiddete maruz kaldığını görmek son derece üzücü ve kabul edilemez bir durumdur


ANTALYA (A.A) - Antalya Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin, sağlık çalışanlarının görevleri başında şiddete maruz kaldığını görmenin son derece üzücü ve kabul edilemez bir durum olduğunu bildirdi.
     Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, ilde şu an aile hekimi olarak görev yapan ve uzun yıllardır hekimlik mesleğini özveri ve başarıyla yürüten arkadaşları Dr. Türker Kana uygulanan şiddeti İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak kınadıklarını belirtti.
     Sağlık Bakanlığının başlattığı Şiddete sıfır tolerans uygulaması ile vatandaşları uyardıklarını ve onları hasta hakları birimleri başta olmak üzere ilgili yerlere yönlendirdiklerini anlatan Bilgin, Buna rağmen sağlık çalışanlarının görevleri başında şiddete maruz kaldığını görmek son derece üzücü ve kabul edilemez bir durumdur ifadesini kullandı.
     Şiddete uğrayan meslektaşları gibi sağlık hizmeti veren ve sağlık politikaları üreten kendilerinin halkın hak ettiği her türlü sağlık hizmetini alması ve bundan yararlanması için çalıştıklarını vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:
     İnanıyoruz ki halkımız ile fedakar sağlık çalışanları arasında derin bir sevgi bağı var. Ve yine inanıyoruz ki halkımız, sağlık çalışanlarından ve sunulan hizmetlerden memnun. Görevi başında sözlü ve fiili her türlü şiddete uğrayan arkadaşlarımıza hem hukuki hem de psikolojik desteği sağlayacağız. Şiddet uygulayan her kim olursa olsun karşısında güçlü bir sağlık ordusu bulacaktır. Şiddetin hiçbir şekli bir hak arama yöntemi değildir. Böylesine üzücü bir olayın bir daha hiçbir sağlık çalışanının başına gelmemesini diliyor ve halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada doktor darbedildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER