Antalyada belediye çalışanlarının maaşlarının azaltılacağı iddiası

Antalyada belediye çalışanlarının maaşlarının azaltılacağı iddiası


ANTALYA (A.A) - Tüm Özel Güvenlik ve Hizmet İşleri Sendikası Genel Başkanı Bolat Ankaralı, Antalya Büyükşehir Belediyesinde çalışan 560 özel güvenlik görevlisinin maaşlarının azaltılacağını iddia etti.
     Bolat Ankaralı, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, Büyükşehir Belediyesinde 2006dan beri özel güvenlik hizmetlerinin taşeron şirketler aracılığıyla yapıldığını belirtti.
     Çalışanların alacaklarının 6 yıldır asgari ücretin yüzde 30 fazlası olarak belirlendiğini ifade eden Ankaralı, ancak 2013 ihale şartnamesinde çalışanların maaşlarının asgari ücretin altında belirlendiğini ileri sürdü.
     Ankaralı, kanun dışı bu uygulama için Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen ile görüşüldüğünü, ancak bu ihaleden dönülmediği ve hiçbir değişiklik yapılmadığını kaydetti.
     Ankaralı, 4857 sayılı İş Kanunun 6. maddesi ve 62. maddesi hükmü gereği işçi ücretlerinin hiçbir şekilde eksiltilmeyeceği açıktır. Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğumuz tüm girişimlere rağmen ihale kararından dönmeyeceklerini açıkladı. Bu işçilerin açlığa mahkum edilmesi demektir dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada belediye çalışanlarının maaşlarının azaltılacağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER