Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Hurigil: -Tüm Müslüman aleminin Ramazan ayını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim


HATAY (A.A) - Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil, tüm Müslüman aleminin Ramazanını kutlayarak, Ramazanın hayırlara vesile olmasını diledi.
     Hurigil, Ramazan nedeniyle yayımladığı mesajında, Antakyanın tarih boyunca tüm kadim uygarlıkların bir şekilde yolunu düşürdüğü, yüzyıllardır üç semavi dine ev sahipliği yapan, farklılıkları uyum içinde yaşatabilme becerisini bugüne kadar yaşatabilen bir kent olduğunu belirtti.
     Bu şehirde yaşayan insanlar hangi dine mensup olurlarsa olsun, kardeşçe, barış, huzur ve uzlaşı içerisinde yaşadığına dikkati çeken Hurigil, bir arada yaşama iradesinin bu kadar güçlü olmasının toplumsal çeşitliliği, uzlaşıyı ve kültürel zenginliği de beraberinde getirdiğini ifade etti.
     Hurigil, karşılıklı saygı ve iştiraklerin kentin evrenselliğini, güzelliğini ve hoşgörüsünü ortaya koyduğunu belirttiği mesajında şunları kaydetti:
     Bizler, Müslümanların, onlar da bizim özel günlerimize saygı gösterirler ve iştirak ederler. Karşılıklı saygı ve iştirakler kentin evrenselliğini, güzelliğini ve hoşgörüsünü ortaya koymaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kilisemizin bulunduğu Hürriyet Caddesine asacağımız pankart ile Müslüman aleminin Ramazan ayını kutlayacağız. Bu pankart Ramazan ayı süresince caddemizde asılı kalacaktır. Bu vesile ile Tüm Müslüman aleminin Ramazan ayını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER