Antakya Belediye Başkanı Savaştan Asi Nehrinde

Antakya Belediye Başkanı Savaştan Asi Nehrinde inceleme


HATAY (A.A) - Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Asi Nehri üzerinde bulunan ve nehirde su tutulmasını sağlayan lastik set barajında incelemelerde bulundu.
     Savaş, yaptığı açıklamada, yaz aylarında nehirde suyun çekilmesiyle kötü koku ve görüntü kirliliğine neden olan unsurların lastik set barajının devreye girmesiyle birlikte ortadan kalktığını ifade etti.
     Kentin göz bebeği Asi Nehrinin kurak ve sıcak yaz aylarında görünümüyle göz kamaştıracağını belirten Savaş, şunları kaydetti:
     Suyun tutulmasını sağlayan 3 metre yüksekliğindeki lastik seti daha verimli sonuç elde etmek amacıyla 5 metre 30 santime yükselttik. Böylelikle koku ve görüntüsüyle yaz aylarının korkulu rüyası haline gelen Asi Nehrini layık olduğu görüntüye ve ihtişama kavuşturduk. Lastik set bölgesinin çevresinde düzenleme çalışmalarımız da bir taraftan devam ediyor. Özellikle akşam saatlerindeki ışıklandırmasıyla, köprüleriyle, peyzaj ve çevre düzenlemesiyle, yüksek su seviyesiyle Asi Nehri hemşehrilerimize yakışır bir görünüme kavuştu.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Antakya Belediye Başkanı Savaştan Asi Nehrinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER