Anne Sütü Bankası Projesi

Anne Sütü Bankası Projesi -Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Canbay, Sağlık Bakanlığının yanlışta ısrar ettiğini savundu


MALATYA (A.A) - Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Mustafa Canbay, Anne Sütü Bankası projesi konusunda Sağlık Bakanlığının yanlışta ısrar ettiğini ileri sürdü.
     Canbay, yaptığı yazılı açıklamada, Modernleşme, Batılılaşma kavramlarının toplumun manevi dokusundaki İslam inancını yıkabilmek için devreye sokulduğunu iddia etti. Sağlık Bakanlığının Anne Sütü Bankası konusunda ısrar ettiğini belirten Canbay, konuyla ilgili endişeler ve tepkilerin artarak sürdüğünü ifade ederek, şu görüşleri savundu:
     Avrupa Birliğinin kapısında 50 senedir bekletilen Türkiyenin din olgusundan dolayı asla kabul edilmeyeceği belliyken, Bizim tarihten gelen, İslamdan gelen mayamız var. Bunu bozmadan kesinlikle almak istemiyorlar. Şimdi bunlardan birisi de süt bankası meselesi. Avrupa kanunlarında süt kardeşle evlenilemez diye bir şey yok. Bizim medeni kanunumuzda da yok. Ama biz 75 milyon Müslümanız. İnsanlar sarhoş olsalar, günahkar olsalar bile mayasında ehli sünnet inancı var, Allah inancı var. Bir itirazı yok. İşte bu duvarı yıkmak istiyorlar. Bizim inancımıza göre bir çocuk iki yaşını doldurmadığı zaman bir kadının sütünü bir yudum bile içerse öz çocuğu gibi olur. Bu sütü memesinden emmesi fark etmez, sağdılar şişeye çocuk içti fark etmez, bir ay iki üç ay buzdolabına koydular fark etmez.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Anne Sütü Bankası Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER