Anne, temizliğe giderek kızını kurtarmaya çalışıyor

Anne, temizliğe giderek kızını kurtarmaya çalışıyor -Antalyada huzursuz, agresif hareketleri ve hızlı kilo verişinden şüphelenerek doktora götürdüğü kızının uyuşturucu kullandığını öğrenen bir anne, 4 yıldır kızını beyaz zehirden k


ANTALYA (A.A) - Hatice Özdemir - Huzursuz, agresif hareketleri ve hızlı kilo verişinden şüphelenerek doktora götürdüğü kızının uyuşturucu kullandığını öğrenen Arife Ü, yaklaşık 4 yıldır kızını beyaz zehirden kurtarmak için mücadele ediyor.
     Uyuşturucu kullanan eşinden 3 çocuğunu koruyabilmek için ayrılan ve kızlarını uyuşturucudan uzak tutmaya çalışan 43 yaşındaki anne Arife Ü, bu mücadelesine rağmen bir kızının uyuşturucu kullanmasına engel olamadı. Beyaz zehire karşı verdiği mücadeleyi AA muhabirine anlatan Arife Ü, 20 yaşındaki kızının yaklaşık 4 yıl önce agresif hareketlerde bulunduğunu, sık sık evde yalnız kaldığını, kapıları kilitlediğini ve kızı ile sağlıklı iletişim kuramamaya başladığını söyledi.
     Kızının hızla kilo kaybederek 65 kilodan 45 kiloya düştüğünü kaydeden Arife Ü, hasta olduğu düşüncesiyle kızını doktora götürdüğünü anlattı.
     Kızının uyuşturucu kullandığını doktordan öğrendiğini dile getiren Arife Ü, Doktor, Kızınız uyuşturucu kullanıyor dediğinde hayatım karardı. O anda ne yapacağımı bilemedim. Üzerine titrediğim kızım, henüz hayatının baharında uyuşturucunun kurbanı olmuştu dedi.
     Doktorun önerisi ile tedavi merkezlerini araştırdığını, kızının ilk olarak Adanadaki bir merkezde gördüğü tedavinin ardından 8 ay uyuşturucu kullanmadığını belirten Arife Ü, ancak arkadaş çevresinden kopamadığı için yeniden uyuşturucu kullanmaya başladığını, tüm çabalarına rağmen kızını uyuşturucu maddeden koparamadığını dile getirdi.
     Her geçen gün gözleri önünde erimeye başlayan kızının uyuşturucudan kurtulmak istediğine dikkati çeken Arife Ü, Kızım 38 kiloya düştü, yüzüne bakamıyorum. Bana Anne ben ölüyorum, ne olur beni kurtar, ben kurtulmak istiyorum diye haykırıyor. 2 defa intihara teşebbüs etti diye konuştu.
     Arife Ü, kızını beyaz zehirden kurtarabilmek için yeniden tedavi merkezleri araştırdığını, bu kez Ankaradaki bir merkezin önerildiğini, bu merkezden 2 aylık tedavi için bin lira istenildiğini söyledi.
    
     -Beyaz zehir 4 yılda hem hayatımızı hem de bir daire parası harcadı-
    
     Evlere temizliğe giderek ve garsonluk yaparak geçimini sağladığını anlatan Arife Ü, kızını tedavi ettirebilmek için temizliğe gittiği ev sahiplerinden borç aldığını, bu borcunu da temizlik yaparak ödeyeceğini kaydetti.
     Yeni bir umutla kızının bir hafta önce Ankaradaki merkezde tedavi olmaya başladığını ifade eden Arife Ü, Kızım 2 ay boyunca burada kalacak, inşallah buradan çıktığında tedavisi tamamlanacak. Yeniden aynı hataya düşmesini istemiyorum diye konuştu.
     Kızının bir an önce iyileşmesini bekleyen anne Arife Ü, artık kötü günleri geride bırakmak istiyor. 4 yıl boyunca yaşadığı sıkıntıları hatırlamak bile istemeyen Arife Ü, sözlerine şöyle sürdürdü:
     Beyaz zehir, 4 yılda hem hayatımızı hem de bir daire parası harcadı. Kızım eğitim hayatını yarıda bıraktı, manken ajansında çalışıyordu, işinden oldu. En önemlisi sağlığı tehlikeye girdi, vücudu çürüdü. Bu zehir, maddi açıdan da yıkıma uğrattı. Kızımın cebine her gün 50 lira koymak zorunda kalıyordum, aksi halde farklı yollara başvuracaktı, uygunsuz ortamlara girecekti, hırsızlık yapacaktı. Yokluk içinde her gün 50 lirayı buldum ve ona verdim. Şu anda kirada oturuyoruz. Ama bu zehir için bir daire parası harcadım, harcamaya da devam ediyorum, yeter ki kızım kurtulsun.
     Kızını yeniden kazanmak için mücadele eden Arife Ü, uyuşturucudan kurtardıktan sonra kızıyla hayatlarında beyaz bir sayfa açmak istiyor.
    
     -Ben acı çekiyorum, başka anneler acı çekmesin-
    
     Annelere, çocuklarını beyaz zehire kurban vermemeleri için tavsiyelerde bulunan Arife Ü, ebeveynlerin her zaman çocuklarını dinlemelerini istedi. Çocukların sergiledikleri asabi tavırlarda çocuklarına sert tepki göstermemelerini öneren Arife Ü, Çocuklarınız sürekli kapıları kilitliyorsa, agresif hareketler sergiliyorlarsa bunlara dikkat edin. Onlarla çatışmak yerine onları anlamaya çalışın. Hareketlerini kontrol edin ve şüphelendiğiniz durumda doktora başvurun dedi.
     Uyuşturucu kullanımına ve satımına caydırıcı cezalar uygulanmasını isteyen Arife Ü, uyuşturucunun ciddi tehlike oluşturduğunu, gençleri dönüşü olmayan yollara soktuğunu vurguladı. Uyuşturucu kullanımının bir şekilde önlenmesi gerektiğine işaret eden Arife Ü, Bir anne olarak 4 yıldır beyaz zehirle mücadele ediyorum. Ben acı çekiyorum, başka anneler acı çekmesin. Artık bu uyuşturucu illetinin önüne geçilsin diye konuştu.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Anne, temizliğe giderek kızını kurtarmaya çalışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER