Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Müdürü

Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Müdürü Dr. Uslu: -Türk halkı Suriyedeki yönetimi zalim bir diktatörlük olarak görüyor. Ama Türkiye ile Suriye arasında bir sıcak savaş da istemiyor


BURSA (A.A) - Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu, yaptıkları araştırmalarda Türk halkının Suriye konusunda en başından beri tutumunun değişmediğini belirterek, Türk halkı Suriyedeki yönetimi zalim bir diktatörlük olarak görüyor. Devletin, Suriye halkına yardım etmesini de destekliyor ama Türkiye ile Suriye arasında bir sıcak savaş da istemiyor dedi.
     AK Parti Siyaset Akademisinin Bursadaki 11. dönem programının ilk dersini vermek üzere Bursaya gelen Uslu, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezindeki program öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni büyükşehir yasasıyla değişen büyükşehir sınırlarının önümüzdeki yerel seçimlerde etkisini göstereceğini söyledi.
     Uslu, yaptıkları araştırmalarda mevcut yerel yönetimlerin büyük oranda önde gittiğini, genişleyen büyükşehir sınırlarıyla bu durumun yönetimler için avantaja ya da dezavantaja dönüşebileceğini belirterek şöyle konuştu:
     Şu an mevcut yönetimler önde gitmeye devam ediyor. Ancak seçim çevreleri değişti, dolayısıyla bu değişimin seçimlere nasıl yansıyacağı ayrı bir araştırma konusu. Diyelim ki İzmir merkezdeki seçim çevresinde CHP biraz avantajlı görünüyor ama İzmirin şimdi büyükşehir belediyesi sınırları genişledi. Öyle olunca civardaki seçmenlerin yani yasa ile büyükşehir sınırları içerisine giren seçmenlerin tepkilerini şimdiden tahmin etmek biraz sıkıntılı. Daha onlar kendileri bile işin farkında değiller. Bir süre gözlemek lazım ancak bu noktada elimizdeki en büyük gösterge aslında bir önceki genel seçimlerde partilerin il genelinde almış oldukları oylar. O tabloda nasıl bir değişiklik olacak onu göreceğiz. İstanbul, Ankara, Bursa için ben AK Parti adına bir sürpriz olacağını zannetmiyorum. Çünkü orada makas çok açık, o makas kapanmaz ama İzmirde rekabet olacaktır.
     Okullarda kıyafet serbestliği getiren yönetmeliğin yayınlanmasının ardından yaşanan tartışmaya ilişkin olarak Vatandaşlar özgürlükten yana tavır alacaklardır diyen Uslu, şöyle devam etti:
     Analizler yapıyoruz detaylı sonuçları 10 gün sonra çıkacak. Çocuklar bir eşitsizlik duygusu yaşıyorlarsa onu hayatın her alanında yaşadıklarının farkındayım. Çocuğun önlüğü standart olabilir ama birinin ayağında pazardan alınmış diğerinin ayağında marka bir ayakkabı varsa zaten orada sınıf farklılaşması ortaya çıkıyor. Dolayısıyla eşitsizlik yaşanacağı kaygısının gerçeklik payı yok. Eğer bir eşitsizlik varsa o şimdi de görünür ve hissedilir durumdadır. Ailelerin ne düşündüğünü araştırma sonunda öğreneceğiz.
     Suriye konusunda ise halkın en başından beri takındığı tavrın değişmediğini belirten Uslu, Başından beri orada manzara hiç değişmedi. Türk halkı Suriyedeki yönetimi zalim bir diktatörlük olarak görüyor. Devletin Suriye halkına yardım etmesini de destekliyor ama Türkiye ile Suriye arasında bir sıcak savaş da istemiyor. diye konuştu.
     Dr. Uslu, daha sonra yaklaşık 300 kişinin katılımıyla yerel yönetimler konulu ders verdi.
    
     Muhabir: Metin Aktaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER