Ankara Kalkınma Ajansı dış ticaret eğitimleri

Ankara Kalkınma Ajansı dış ticaret eğitimleri başlıyor


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansının düzenlediği Dış Ticaret Eğitimleri yeniden başlıyor.
     Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Ankaranın ihracat potansiyelinin gelişmesine katkıda bulunmak üzere, Ankaralı girişimcilere ve firma sahiplerine ücretsiz olarak verilen 16 saatlik Nasıl İhracatçı Olunur- konulu dış ticaret eğitiminin ikincisinin, 22 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında iki grup halinde düzenleneceği bildirildi.
     Açıklamada, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcının da görüşlerine yer verildi.
     Ajansın, Ankarayı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde öncü olmak vizyonuyla faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Balcı, bu kapsamda Ankarayı başta katma değeri yüksek sektörler olmak üzere yenilikçilik yoluyla kaliteli ürün ve hizmet çeşitliliği sunarak küresel düzeyde rekabet edebilen bir merkez haline getirmenin, ana hedefleri arasında bulunduğunu ifade etti.
     Balcı, şunları kaydetti:
     Kuşkusuz bu amaca ulaşabilmek için bölgeye özgü ihracat stratejilerinin oluşturulması ve ihracat kapasitesinin geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede 16 saatlik Nasıl İhracatçı Olunur- başlıklı eğitimlerin ikincisini yeni dönemde başlatmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz Nisan ayında düzenlediğimiz ilk program büyük ilgi gördü ve yaklaşık 200 kişi eğitimden faydalandı. Sonbahar dönemi programının da büyük ilgi göreceğine ve Ankaranın dış ticaret potansiyelinin artışına katkı sağlayacağına inanıyorum.
    
     Muhabir: Recep Demir
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Ankara Kalkınma Ajansı dış ticaret eğitimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER