Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık

Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel: -Türkiyenin önemli bir bal üretim merkezi olan Ankarada arı koloni sayısının arttırılması gerekiyor


ANKARA (A.A) - Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Türkiyenin önemli bir bal üretim merkezi olan Ankarada arı koloni sayısının artırılması gerektiğini bildirdi.
     Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kovanlardaki son ballarını hasat eden ve sonbahara hazırlanan arıcılar, Temeli ziyaret etti.
     Açıklamaya göre, ziyarette Ankarada arıcılığın son dönemlerde hızla geliştiğini belirten Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz Ankara balını bir marka haline getirmek istediklerini ifade etti.
     Solmaz, ayrıca İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne arıcılara verilen destekten dolayı teşekkür etti.
     Gölbaşı arıcılarından İhsan Say ise bölgede tüm arıcıların beraber hareket ettiklerini ve birlikte eğitim çalışması düzenlediklerini belirterek, yıllık 1-2 ton bal elde ettiğini ve ürettiği balların bir kısmını Almanyaya ihraç ettiğini bir kısmının ise iç piyasada tüketildiğini kaydetti.
     İl Müdürü Muhsin Temel ise iklim ve topografik şartları nedeniyle Türkiyenin dünya üzerinde, Ankaranın ise Türkiyede önemli bir bal üretim merkezi olduğuna işaret ederek Ankaradaki arı koloni sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı.
     Ankarada arıcılığı geliştirmek için gerek Bakanlık gerekse İl Özel İdare kaynaklı projeler uyguladıklarına işaret eden Temel, Ankarada bir kovandaki bal üretiminin 20 kilogramın üstüne çıkması en büyük isteğimiz. Bu amaçla bal üretecek floranın genişletilmesi, bal ormanlarının kurulması ve bitki örtüsünün zenginleştirilmesi için yoğun çaba içerisindeyiz ifadesini kullandı.
     Gelecek yıl arıcılığa daha büyük destekler verileceğini belirten Temel, Ankarada boş kovanları doldurmak için oğul arı dağıtımı projesi gerçekleştirdiklerini, yetiştiricilerin de kaliteli bal üretimi için üstüne düşeni yapması gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Zeynep Akyıl
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER