Ankara için buluştular

Ankara için buluştular -Ankara Kalkınma Ajansı, kentte bulunan strateji ve düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansı, çalışmalarında hedef aldığı Yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet eden, düşünce ve yeniliğin Başkenti Ankara vizyonu doğrultusunda, Ankarada faaliyetlerini sürdüren strateji ve düşünce kuruluşlarıyla bir araya geldi.
     Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamaya göre, toplantıya Ankara Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi, Ankara Strateji Enstitüsü, Kamu Araştırmaları Vakfı, Medeniyet ve Kültür Araştırmaları Merkezi, Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı, Stratejik Düşünce Enstitüsü, Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi yetkilileri katıldı.
     Açıklamaya göre, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, toplantıda yaptığı konuşmada, Ankarada çalışmalarını yürüten strateji ve düşünce kuruluşlarının çalışmalarını önemsediklerini, bu çalışmaların Ankaranın marka değerine katkıda bulunduğunu belirtti.
     Düşünce kuruluşlarının Ankarayı daha fazla ön plana çıkaran çalışma yapmalarının önemine işaret eden Balcı, İnanıyorum ki bu çalışmalar, Ankarayı küresel ölçekte siyasal, ekonomik ve kültürel bir başkent haline getirme misyonuna önemli katkılar sağlayacaktır ifadesini kullandı.
     Ajansın vizyonunu, Ankarayı yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet eden, düşünce ve yenilikçiliğin başkenti Ankara olarak belirlediklerini anlatan Balcı, bu vizyonun önemli ayaklarından birinin de Ankaranın düşünce ve yeniliğin başkenti haline getirilmesi olduğunun altını çizdi.
     Toplantıya katılan strateji ve düşünce kuruluşları da kendi çalışmaları hakkında kısa sunumlar gerçekleştirdi.
     İlerleyen süreçte gerçekleştirilmesi muhtemel işbirliği konularının da masaya yatırıldığı toplantı sonunda, ajans tarafından hazırlıkları sürdürülen 2014-2023 Ankara Bölge Planına katılımcı kurum/kuruluşların olası katkıları değerlendirildi.
    
     Muhabir: Göksel Yıldırım
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Ankara için buluştular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER