Ankara Büyükşehir Belediyesinden köşe bucak ilaçlama

Ankara Büyükşehir Belediyesinden köşe bucak ilaçlama -Büyükşehir Belediyesi tarafından ilaçlama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ilaçlama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin her yıl ortalama 5 bin üreme alanında haşere ile etkin mücadele çalışması sürdürdüğünü açıkladı.
     Kent zararlıları olarak tanımlanan karasinek, sivrisinek, bit, pire, kene, tahtakurusu, hamamböceği, fare gibi haşerelere üreme ve larva aşamasında müdahale ettiklerini bildiren Akgül, haşerelerin insan sağlığını tehdit etmemelerini ve herhangi bir hastalık bulaştırmamalarını amaçladıklarını ifade etti.
     Ankaray ve metro gibi toplu taşıma istasyonlarında mesai saatleri dışında ilaçlama yaptıklarını belirten Akgül, bilgisayar ortamındaki Coğrafi Pozisyon Sistemi aracılığıyla şehrin Sinek Haritasını tespit ettiklerini vurguladı.
     Akgül, Sinek Haritasının yardımıyla ilaçlama ekiplerinin her zaman görev başında oldukları bölgeler arasında şunları sıraladı:
     Çubuk, Bayındır, Kurtboğazı baraj havzaları, Ankara Çayı ve bağlantı kolları, Gölbaşı, Mogan, Eymir, İmrahor Vadisi, Yakacık ve Ovacık dereleri alanı, Keçiören Hacıkadın deresi, Mamak Hatip Çayı ve bağlantı kolları ile tüm reaksiyon alanları, parklar, süs havuzlu yeşil alanlar ve refüjler.
     422 mahalle muhtarlığıyla da koordinasyon sağlanarak, araçüstü ve piyade olarak toplam 31 ekip sayesinde ilaçlama faaliyetinde bulunduklarını bildiren Akgül, çalışmaların kış aylarına kadar gece gündüz aralıksız olarak sürdürüleceğini belirtti.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinin 384 66 10-11-12numaralı ilaçlama telefonlarının 24 saat açık olduğunu kaydeden Akgül, Başkentli vatandaşların şikayeti üzerine Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerin haşerelere karşı ev, apartman bodrumu ve işyeri gibi alanları düşük bir ücret karşılığında ilaçlayacaklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ankara Büyükşehir Belediyesinden köşe bucak ilaçlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER