Ankara Büyükşehir Belediyesinden Çankaya Belediyesine park

Ankara Büyükşehir Belediyesinden Çankaya Belediyesine park uyarısı


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Çukurambarda Bölge Parkı olan alanda inşaat çalışmalarına başlayan Çankaya Belediyesini uyardı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Çankaya Çukurambarda bulunan ve Büyükşehir Belediye Meclisinde, Bölge Parkı olarak onaylanan alanda, Çankaya Belediyesinin yasal olmayan bir şekilde ikinci kez inşaat çalışmalarına başlaması üzerine yapılanların yasal olmadığı bildirildi.
     5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanununa göre Çankaya Çukurambarda bulunan bu alanın bölge parkı olduğu, bölge parklarının da Büyükşehir Belediyesinin yetki alanında bulunduğu ifade edildi.
     30 bin metrekareden büyük parkların Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda bulunduğu, söz konusu bölge parkı alanının ise 123 bin metrekare olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bu alanın bölge parkı olduğu geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylanmıştı. Yasalar açık ve net. Durum böyle olmasına karşın Çankaya Belediye Başkanı ile birlikte olaya müdahale eden CHP yöneticileri ve milletvekilleri resmen suça iştirak etmişlerdir. Yasalar resmen yok sayılmıştır. Kanun yapanlar, kanunu hiçe sayarsa, varın bunun gerisini siz düşünün. Burası bir hukuk devletidir. Kimse kanunların dışında, yasanın emrettiğinin dışında davranamaz. Olaya karışan milletvekilleri, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve CHP yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Ankara Büyükşehir Belediyesinden Çankaya Belediyesine park Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER