Ankara Barosu:

Ankara Barosu: -İstanbul Barosunun başkan ve bir kısım yönetim kurulu üyeleri hakkında savunma görevlerini yerine getirdikleri için açılan dava, açıkça hukuka aykırıdır


ANKARA (A.A) - Ankara Barosu, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakalın da aralarında bulunduğu 10 avukat hakkında, yargı görevini yapanı engellemeye teşebbüs suçundan açılan davanın hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü.
     Barodan yapılan yazılı açıklamada, Türkiyede savunma mesleğinin yürütülmesinin giderek zorlaştığı ve hem mesleğe hem de avukatlara yönelik saldırıların arttığı iddia edildi.
     İstanbul Barosu Başkanı Kocasakalın da aralarında bulunduğu 10 avukat hakkında açılan davanın hukuka aykırı olduğu savunulan açıklamada, İstanbul Barosu Başkanı ve bir kısım yönetim kurulu üyeleri hakkında savunma görevlerini yerine getirdikleri için açılan dava, açıkça hukuka aykırıdır. Bu dava nedeniyle baro yönetiminin görevinin doğal olarak sona ereceği iddiası, tamamen yasal dayanaktan yoksundur denildi.
     Özel mahkemelerde 6 yıla yaklaşan tutukluluk sürelerinin hükme dönüştüğü savunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Bu mahkemelerde 100e yakın meslektaşımızın yargılanıyor olmasını, hukukun üstünlüğü anlayışına ve mesleğimize yönelik ihlaller olarak değerlendirmekteyiz.
     Savcı, yargıç ve avukattan oluşan yargının bu üç temel unsurundan iki unsuru yargıç ve savcılar, uzun süredir, ağır bir baskı altındadırlar. Şimdi de yargının savunma unsuru, görev yapması engellenecek şekilde kıskaca alınmaya çalışılmaktadır.
    
     Muhabir: Fevzi Çakır
     Yayıncı: Tolga Özgenç

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER