Ankara, dünya yaşlılarının merkezi olma yolunda

Ankara, dünya yaşlılarının merkezi olma yolunda


ANKARA (A.A) - Ankara Kent Konseyi, STKlar ile ortaklaşa hazırladıkları bir projeyle Yaşlı dostu Ankarayı ulusal ve uluslararası platformda merkez yapmayı hedefliyor.
     Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arslan ile Yaşlı Dostu Ankara Projesini hazırlayan konsey üyelerini, kabul etti.
     Projenin mimarlarından Dünya Yaşlanma Konseyi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Aydın, projeye ilişkin yaptığı sunumda, ecdadın, yaşlılarla ilgili önemli yatırım ve girişimlerde bulunduklarını örneklerle hatırlattı.
     Projenin tanıtımı ve işbirliği konusunda Birleşmiş Milletlerde dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda bir çok prosedürü tamamladıklarını belgelerle ortaya koyan Aydın, Başkan Gökçekten Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası 3. Yaşlılık Asamblesinin Ankarada yapılabilmesi için destek istedi.
     Başkan Gökçek de projeyi olumlu bulduğunu belirerek, Konsey Başkanına yasal prosedürlerle ilgili bazı tavsiyelerde bulundu.
     Gökçek, konuyla ilgili protokolün, Ankara Kent Konseyi çerçevesinde gerçekleştirilmesi daha sonra da konunun Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alınarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Ankara, dünya yaşlılarının merkezi olma yolunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER