Ankaradaki gıda denetimleri

Ankaradaki gıda denetimleri


ANKARA (A.A) - Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, piyasadaki son kullanma tarihi geçmiş ürünleri toplayıp, yeniden tüketime sunmak isteyen firmaya ait bozuk gıda ürünlerine el koydu, firmaya bin 187 lira idari para cezası uyguladı.
     Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, uygun üretim yapmayan işletmeleri denetledi.
     Denetimler kapsamında Yenimahalle İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, bir işletmenin soğuk hava deposunda üretimde kullanılmak üzere hazır tutulan muhtelif markalara ait son kullanma tarihi geçmiş, bozulmuş ve küflenmiş yaklaşık 6 ton kaşar ve teleme peyniri tespit etti. Piyasadaki son kullanma tarihi geçmiş ürünleri toplayıp, yeniden tüketime sunmak isteyen firmaya ait bozuk gıda ürünlerine el konularak Yenikent Çadırtepe çöplüğünde imha edilirken, firmaya bin 187 lira idari para cezası uygulandı.
     6 ton bozuk gıdanın azımsanamayacak bir rakam olduğunu kaydeden Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ramazan ayı dolayısıyla artan gıda tüketimiyle beraber, gıda sahtekarları da faaliyetlerini arttırdı. İl Müdürlüğü olarak bu olumsuz durumun farkındayız ve bu ürünlerin tüketime sunulmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Yıl boyu sürdürdüğümüz denetimleri ramazan ayında Ankaralıların rahat bir Ramazan geçirmeleri için daha sık yapıyor ve daha büyük bir titizlikle yürütüyoruz ifadelerini kullandı.
     Temel, Ankaralılardan da karşılaştıkları olumsuz durumları 174 Alo Gıda hattına ihbar etmelerini istedi.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Ankaradaki gıda denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER