Ankarada yapılacak Hayvan Hakları mitingi

Ankarada yapılacak Hayvan Hakları mitingi -Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, mitinge katılım amacıyla toplantı yaptı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Hayvanları Koruma Kanununda gerçekleştirilmesi düşünülen değişikliklere karşı 7 Ekimde Ankarada düzenlenecek mitinge katılım amacıyla toplantı yaptı.
     CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, toplantıda, 30 Eylülde düzenledikleri mitinge hayvanseverlerin destek verdiğini belirterek, parti olarak tasarının düzeltilmesi için girişimlerinin süreceğini söyledi.
     Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Nadir Suğur da konsey bünyesindeki çalışma grubunun çalışmalarını desteklediklerini bildirdi.
     Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin ise canlı hayvan satışı, deney ve avcılığın korunmak istendiğini, sahipsiz hayvanlar için gözlerden uzak itlaf kampları oluşturulmasına açık kapı bırakıldığını ileri sürerek, En doğal ve hakkaniyetli yasanın, dünyaya gelen tüm canlıların yaşama hakları olduğundan hareketle bu yasa değişikliğini mevcut şekliyle kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz dedi.
     Bilgin, tüm hayvanseverlere, 7 Ekimde Ankarada yapılacak mitingine katılma çağrısında bulundu.
     Daha sonra, hayvanlara yaptığı protezlerle tanınan Protez Uzmanı Niyazi Çapaya, Hayvan Hakları Çalışma Grubu adına plaket verildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Ankarada yapılacak Hayvan Hakları mitingi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER