Ankarada karbonmonoksit zehirlenmesi: 2 ölü

Ankarada karbonmonoksit zehirlenmesi: 2 ölü -Çubukta, karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 kız kardeş hayatını kaybetti


ANKARA (A.A) - Ankaranın Çubuk ilçesinde, karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 kız kardeş hayatını kaybetti.
     Çubukun Yıldırım Beyazıt Mahallesi Divan Sokaktaki bir binanın 3. katındaki dairede yaşayan Hacı Ali ve Hatice Elmacı çifti, sabah çocuklarını uyandırmak için odalarına girdi.
     Kızlarının hareketsiz yattığını gören Elmacı çifti, hemen 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Bir süre sonra eve gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Esma Elmacı (15) ile Yasemin Elmacının (11) hayatını kaybettiği belirlendi.
     Anne, baba ile evde bulunan 3 yaşındaki İrem Elmacının başka bir odada uyudukları için karbonmonoksit gazından etkilenmediği öğrenildi.
     Savcının yaptığı incelemenin ardından çocukların cenazesi, Hazreti Ebu Bekir Camisinde kılınan cenaze namazı sonrası Paşa Mezarlığında defnedildi.
     Elmacı ailesinin yakınları, gündüz bir fabrikada çalışan, gece ise hurda toplayan baba Hacı Ali Elmacının dün gece geç saatlerde evine geldiğini, çocuklarının odasındaki sobayı kontrol ettikten sonra yattığını söylediler.
     Bu arada, öğrencilerin öğretmenleri ve arkadaşları ile Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak ve okul müdürleri Elmacı ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
     Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Esma ve kardeşi Yaseminin ölümü nedeniyle üzüntü içinde olduklarını belirterek, Ailenin ve bizlerin acısı çok büyük. Çocuklar bizim öğrencimizdi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesinde okuyorlardı. Aile çok perişan, tabi biz onlara destek olmaya çalışacağız. Allah rahmet etsin diyorum dedi.
     Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise Esma ve kardeşi Yaseminin derslerinde çok başarılı olduğunu belirterek, Allah kimseye evlat acısı vermesin. Allah rahmet eylesin, Allah ziyadesi ile sabır versin. Bölgede doğalgaz ile ilgili yaygınlaştırma çalışması yapıldı. Tabi ki doğalgaz kullanımı konusunda ekonomik koşullar da önemli diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Ankarada karbonmonoksit zehirlenmesi: 2 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER