Anıza ekim artık Seydişehirde de yapılıyor

Anıza ekim artık Seydişehirde de yapılıyor


KONYA (A.A) - Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen Toprağı sürmeden doğrudan ekim mibzeri ile uygulama yapıldı.
     Bölgede ilk kez Seydişehir İlçe Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve MEVKA tarafından kabul edilen projenin uygulamasına, Kaymakam Tuncay Sonel katıldı. Sonel, anıza ekim mibzerini kullanarak ilk ekimi gerçekleştirdi.
     Seydişehire bağlı Irmaklı köyünde düzenlenen tanıtım programına Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Özel İdare Müdürü Mustafa Bayramcı, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar, Gevrekli Sulama Birliği Başkanı Hasan Çalı, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Ünlütürk, İl Genel Meclisi üyesi Salih Özen, kurum müdürleri ile çevre köylerden gelenler katıldı.
     Kaymakam Sonel çiftçilerle ve yaşlılarla sohbet etti.
     Çiftçileri ve ekonomiyi daha fazla zara uğratmamak amacı ile toprağı sürmeden anıza direkt ekim projesinin Seydişehirde yapıldığını ifade eden Seydişehir İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Bayramcı; Seydişehir kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından projelendirilmiş Gevrekli sulama birliği başkanın katkılarıyla projemiz, MEVKAya sunulmuştur. MEVKA destekli bu projeye 50 bin lira destek verilmiştir. Bölgede ilk ve tek projedir. Bu projen sadece 10 bin lirası Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı bütçesinden karşılanmaktadır. Geri kalan bölümü ise MEVKA tarafından karşılanmıştır dedi.
     Teknolojinin geliştiğini artık toprağı süremden direk ekim mibzeri ile ekim yapılmaya başlandığını belirten Kaymakam Tuncay Sonel ise Anız yakmak doğayı katlediyor. Anız yakıldığı zaman doğal denge bozuluyor. Yaşayan canlılar yok oluyor. Doğal dengeyi bozmamak için, maliyeti düşürmek için, daha düzenli daha modern tarım yapmak için çok önemli diye konuştu.
     Bu tür çalışmaları ve projeleri çok önemsediklerini belirten Sonel, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu projenin yapılmasında emeği geçen önceki kaymakam beye, özel idare müdürlüğümüze, MEVKA yetkililerine, emek veren mühendisleri, İl Genel Meclisi üyelerini, İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanlarını kutluyorum. Bu ve buna benzer çalışmaların bölgemizde çoğalmasını temenni ediyorum. Memleketimize Seydişehire hayırlı uğurlu olsun dedi.
     Daha sonra traktöre binerek anıza direk ekim mibzeri ile uygulama yapan Sonel, traktörle tarlaya tohum ekimi yaptı. Protokol üyeleri, program sonunda çiftçilerle birlikte öğle yemeği yedi.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Anıza ekim artık Seydişehirde de yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER