ANGİAD Başkanı Değer:

ANGİAD Başkanı Değer: -Daralmanın çözümü için tek çare, iş dünyasının 2013te yatırımlarını artırmasıdır


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Değer, Daralmanın çözümü için tek çare, iş dünyasının 2013te yatırımlarını artırmasıdır dedi.
     Değer, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılını ekonomik açıdan değerlendirirken 2013 yılına ilişkin beklentilerini kaydetti.
     Zaman zaman yaşanan daralmalara rağmen Türk ekonomisinin iyi bir performans gösterdiğini ifade eden Değer, Daralmanın çözümü için tek çare, iş dünyasının 2013te yatırımlarını artırmasıdır ifadesini kullandı.
     Değer, Türkiye ekonomisinin, özellikle son 10 yılda gösterdiği performansın dünya ülkelerini kıskandıracak boyuta ulaştığını belirterek, Türkiyenin Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında ekonomisi en fazla büyüyen ülke olduğunun altını çizdi.
     Bu yılın ekonomik açıdan verimli geçmesine rağmen, cari açıkla mücadele politikaları nedeniyle piyasalarda sıkıntılar da yaşandığını savunan Değer, şunları kaydetti:
     Ekonomi yönetimimizin cari açıkla mücadele etmek, ekonomiyi soğutmak adına aldığı önlemler nedeniyle ekonomik büyüme son dönemde beklentilerin altında gerçekleşmiş, piyasalar bu durumdan olumsuz etkilenmiş, birçok sektörde yatırımlar ve talepler ciddi biçimde azalmıştır.
    
     -Faizler düşürülmeli-
    
     Değer, iş dünyasının yeni yıldan beklentisinin, güven ve istikrarın devamlılığı olduğunu ifade ederek, Türkiyenin ihracatta rekorunu kırmasının, enflasyon ve işsizlikle mücadelede büyük başarı elde etmesinin en büyük nedeninin güven ve istikrar olduğuna dikkati çekti.
     Gelişmemiş bölgelerde kalkınma seferberliği başlatılması gerektiğini kaydeden Değer, 2013 yılında söz konusu bölgelere en az bin fabrika inşa edilmelidir. Beklentilerimizin gerçekleşmesi için de faiz oranlarının mutlaka tek haneye düşürülmesi gerekmektedir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber ANGİAD Başkanı Değer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER