ANGİAD Başkanı Abdullah Değer:

ANGİAD Başkanı Abdullah Değer: -Eşi özelde çalışan öğretmenlerin mağduriyeti de giderilmeli


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, eşi özel sektörde çalışan öğretmenlerin de eş durumundan tayininin yapılmasını istedi.
     ANGİAD Başkanı Değer, yaptığı yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin Genelkurmay Başkanlığı, Adalet, Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarıyla görüşülerek, tayin durumlarının önceden bildirilmesinin isteneceğini ve koordinasyon sağlanacağını ifade ettiğini hatırlattı.
     Yeni modele göre, Genelkurmay Başkanlığı ve bakanlıklarla yapılacak koordinasyon sonucunda uygulanacak tayin önceliğinin, eşleri özel sektörde çalışanlar için geçerli olmayacağını belirten Değer, şunları kaydetti:
     Eşleri özel sektörde çalışan öğretmenlerimiz, eşleri kamuda çalışan öğretmenlere kolaylık sağlanacakken, kendilerinin bunun dışında bırakılması nedeniyle son derece üzgün ve kırgındır. Tayin belirsizliğinin hiç değilse kamu-özel sektör ayrımı yapılmadan adaletli şekilde giderilmesi gerekmektedir. Anayasada yer alan herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz maddesi göz ardı edilmemelidir.
     Değer, gelecek nesilleri yetiştirmek gibi önemli bir misyonu üstlenen öğretmenlerin aile bütünlüğü için eşlerin ve çocukların birlikte olması gerektiğini de ifade etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber ANGİAD Başkanı Abdullah Değer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER