Anadolu Platformu üyeleri, Suriyede

Anadolu Platformu üyeleri, Suriyede -Anadolu Platformu ve Bülbülzade Vakfı Suriye Koordinatörü Kaçmazer: -Suriyede en çok un, ekmek, şeker, kuru bakliyat, yağ, mama, çocuk bezi, battaniye, yatak, akaryakıt ve nakit paraya i


GAZİANTEP (A.A) - Anadolu Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aldemir ve yönetim kurulu üyelerinin, Suriyede yaşayanların ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek için ülkede incelemelerde bulunduğu bildirildi.
     Anadolu Platformundan yapılan açıklamaya göre, Aldemir, platformun koordinasyon kurulu üyesi Hüseyin Özhazar ve Anadolu Platformu ve Bülbülzade Vakfı Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazerden oluşan heyet, Suriyeye günü birlik ziyaret gerçekleştirdi.
     Halepte şehrin ileri gelenleri, kanaat önderleri ve muhalif komutanlarla görüşen heyet, Türkiyeden gönderilen insani yardım malzemelerinin dağıtımını yerinde gördü.
     Amr Bin As grubu komutanlarından Ahmet Ubeyt ve yardımcılarıyla da görüşen heyet, daha sonra hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Anadolu Platformu ve Bülbülzade Vakfı Suriye Koordinatörü Kaçmazer, Suriyede halkın çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Suriyeye yapılan yardımlara tarihin şahitlik edeceğini vurgulayan Kaçmazer, şunları kaydetti:
     Suriyede görüştüğümüz yetkililer, Anadolu halkına yardımlarından dolayı teşekkürlerini bildirmemizi istediler. Yetkililerden aldığımız bilgiler doğrultusunda Suriyede en çok un, ekmek, şeker, kuru bakliyat, yağ, mama, çocuk bezi, battaniye, yatak, akaryakıt ve nakit paraya ihtiyaç var. Halkımız görevini layıkıyla yerine getiriyor. Bundan sonra da kardeşliğin gereğini yerine getirmeye devam edeceklerini ümit ediyorum.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Anadolu Platformu üyeleri, Suriyede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER