Anadolu kültürünü yabancı gençlere tanıtıyorlar

Anadolu kültürünü yabancı gençlere tanıtıyorlar -Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneğinin başlattığı proje kapsamında, Türkiyeye gelen yabancı gençler, yapacakları hat sanatı, çini, ebru ve seramik eserlerini Sakary


SAKARYA (A.A) - Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneği, Avrupa Birliğinden aldıkları hibe ile başlattıkları proje kapsamında, Türkiyeye gelen yabancı gençler, yapacakları hat sanatı, çini, ebru ve seramik eserlerini Sakaryada sergileyecek.
     Renkli ebru, hünerli geçlik, kapsayıcı toplum projesi ile ABden 19 bin 796 avro hibe alan dernek, söz konusu proje kapsamında, Workshop etkinlikleri, Türk el sanatlarının yer aldığı kültürlerarası geceler ve seminerler düzenleyecek.
     Portekiz, Malta, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Sırbistan, ve Bosna Hersekten 24 katılımcının yer aldığı etkinliklerde, Türkiyeye gelen yabancı gençler, yapacakları hat sanatı, çini, ebru, seramik ve boyama eserlerini daha sonra Sakaryada sergileyecek.
     Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneği Başkanı Serhat Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle çok kültürlülüğü, kültürlerarası diyaloğu ve her kesimden insanı kucaklamayı amaçladıklarını söyledi.
     Katılımcıların moral ve motivasyonunu artırıcı etkinlikler düzenlediklerini belirten Kılıç, Yurt dışından gelen katılımcılarımıza vereceğimiz atölye çalışmalarıyla onların çeşitli ürünler sergilemesini sağlayacağız. Bu ürünleri de Adapazarında sergileyeceğiz dedi.
     Proje kapsamında, eğitmen olarak görev alan Sırbistanlı Sanja Tosic, Sakaryada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu anlatarak, Adapazarı ve Nişte yer alan derneklerle projeler geliştirdiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut/Uğur Subaşı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Anadolu kültürünü yabancı gençlere tanıtıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER