Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, AA Erzurum Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti


ERZURUM (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Anadolu Ajansı (AA) Erzurum Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.
     AAnın 93. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Küçükler, Yurt Haberler Editör Yardımcısı Zekeriya Kaya ile Başmuhabir Emine Konuktan ajansın çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Kaya, AAnın özellikle son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini belirterek, kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
     Belediye Başkanı Küçükler de Anadolu Ajansının Türkiyenin köklü, güvenilir ve öncü haber kuruluşu olduğunu ifade ederek, bir asra yaklaşan ömrüyle ülkenin olduğu kadar dünyanın da sayılı ve etkili haber ajansları arasında yer aldığını ifade etti.
     Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmadan 17 gün önce, 6 Nisan 1920de Ankarada kurulan ajansın, o günden beri milletin sesi, gözü ve kulağı olduğunu vurgulayan Küçükler, Anadolu Ajansının bugün dünyanın önemli bütün merkezlerinde temsilcilikleri bulunduğunu, yurt içinde ise ilçelere varıncaya kadar yaygın bir haber ağına sahip olduğunu belirtti.
     Küçükler, şunları kaydetti:
     Anadolu Ajansı ciddi ve güvenilir haberciliğin adresi olarak varlığını geliştirerek bugünkü etkili seviyesine ulaştı. Şu anda beş dilde Türkiye, dünya, politika, ekonomi, yaşam, eğitim, bilim teknoloji, sağlık-kültür, sanat ve spor haberlerinin yanı sıra özel, kurumsal ve şirket haberleri de yayınlayan Anadolu Ajansı, son yıllarda Orta Doğu ülkelerine de açıldı, Kahirede güçlü bir teşkilat kurdu. Bu da ayrıca memnuniyet yarattı.
     Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Anadolu Ajansının ülkenin ilk temsilciliklerinden birini Erzurumda kurduğunu hatırlatan Küçükler, 1970li yıllardan beri Erzurum Bölge Müdürlüğü olarak 24 saat hizmet veriyor. Göreve geldiğinden beri ajansta özel bir hareketliliği sebep olan Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Genel Müdür Kemal Öztürk Beyin şahsında tüm çalışanları başarılarından dolayı kutluyor, Anadolu Ajansının yurt içinde ve yurt dışında daha etkin bir ajans olmasını diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER