Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürkün direktifleriyle kurulan AA, bugün dünyanın önde gelen haber ajansları arasındaki yerini alarak, hepimiz için gurur kaynağı


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün direktifleriyle kurulan Anadolu Ajansının (AA) dünyanın önde gelen haber ajansları arasındaki yerini alarak gurur kaynağı olduğunu bildirdi.
     Kocaoğlu, AAnın 93. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında kurumun başarılarının Türkiyenin sesinin uluslararası platformlarda daha gür çıkmasını sağladığını belirtti.
     Kamu adına denetim işlevi üstlenen medya kuruluşlarının, aynı zamanda toplumların ve demokrasinin atardamarlarından biri olduğuna işaret eden Kocaoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     Kamuoyunun bilgilenmesi, bireylerin aydınlanıp bilinçlenmesi ve demokrasinin gelişip yerleşmesi gibi stratejik görevleri bulunan basın yayın kuruluşları, her zaman ve her platformda tam bağımsız olmalı, sansür gibi çağdaş uygulamalardan uzak tutulmalı ve her türlü güç baskı karşısında mutlaka korunmalıdır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürkün direktifleriyle kurulan AA, bugün dünyanın önde gelen haber ajansları arasındaki yerini alarak, hepimiz için gurur kaynağı olmuştur. Bu başarı aynı zamanda ülkemizin sesinin uluslararası platformlarda daha gür çıkması, duygu ve düşüncelerimizin dünya tarafından çok daha iyi algılanması ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmamız yolunda önemli bir kapının açılması demektir. Bu duygu ve düşüncelerle AAnın 93. kuruluş yıldönümünü kutluyor, tüm çalışma arkadaşlarınızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
     Kocaoğlu, ayrıca AA İzmir Bölge Müdürlüğü görevine atanan Sabri Çelebioğluna da yeni görevinde başarılar diledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER