Anadolu Ajansının Rusça test yayını

Anadolu Ajansının Rusça test yayını -Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkanı Gürdoğan: -Rusça yayın, iki ülke arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilere daha da çok katkı yapacaktır


TRABZON (A.A) - Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Anadolu Ajansının Rusça test yayınına başlamasının iki ülke arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilere daha çok katkı yapacağını söyledi.
     Gürdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında ekonomik ve sosyal alanda iyi ilişkiler bulunduğunu ifade ederek, Türkiyeden Rusyaya son yıllarda ihracat açısından önemli rakamlara ulaşıldı. Çok sayıda Türk firması ve şirketi, yüzlerce çalışanıyla Rusyada hizmet üretiyor. Bu nedenle Anadolu Ajansının bu hizmeti hem Türkiye hem de Rusya açısından çok önemli dedi.
     100. yıl vizyonu çerçevesinde 11 dilde yayın yapmayı hedefleyen Anadolu Ajansının, Rusça yayınla Rus dili konuşan ülke vatandaşlarına haberleri kendi dillerinde okuma, izleme ve dinleme fırsatı sunacağını da vurgulayan Gürdoğan, AA haberlerinin Rusça yayınlanması, Türk Cumhuriyetleri, Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden derlenen haberlere birinci kaynaktan ulaşma fırsatı sağlayacak. Yayın, Rusyada yaşanan sıkıntıları da duyuracaktır. Rusça yayın, iki ülke arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilere daha da çok katkı yapacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Asena Akçay
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Anadolu Ajansının Rusça test yayını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER