Ampute futbolunun kadın patronu

Ampute futbolunun kadın patronu -Antalya Bedensel Engelliler Ampute Futbol Kulübünün başkanlığını bir kadın yapıyor -Türkiyedeki ampute futbol kulüpleri arasındaki ilk ve tek kadın başkan olan Seval Yasak, takıma yeni oyuncular


ANTALYA (A.A) - Güç Gönel - Türkiye Ampute Futbol Süper Liginde mücadele eden Antalya Bedensel Engelliler Ampute Futbol Kulübünün başkanlığını, ampute futbolunda Türkiyenin ilk ve tek kadın başkanı olan Seval Yasak yürütüyor.
     Seval Yasak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılından bu yana Antalya Bedensel Engelliler Spor Kulübünün başkanlığını yaptığını kaydetti.
     Antalyada 4 yıl önce yapılan Ampute Futbol Dünya Şampiyonası sırasında dönemin Antalya Valisi Alaaddin Yükselin kendisine Antalyada neden bir ampute futbol takımının kurulmadığını sorduğunu, bunun üzerine destek vermeleri halinde böyle bir futbol kulübünü hayata geçirebileceklerini söylediğini anlatan Yasak, bunun üzerine Antalya Bedensel Engelliler Ampute Futbol Takımını 3 yıl önce kurduklarını bildirdi.
     Alaaddin Yükselin desteğiyle Türkiyenin ilk ve tek ampute futboluna tahsis edilen futbol sahasının Antalyada inşa edildiğine dikkati çeken Seval Yasak, bugün 14 futbolcusu bulunan kulübün başkanlığını kendisinin yaptığını kaydetti.
     Türkiyenin ampute futbolundaki ilk ve tek kadın kulüp başkanı olduğunu, çocukluğundan bu yana futbolla ilgisinin olduğunu belirten Yasak, Çocukluğumda mahallenin en iyi futbolcularından biriydim. Hala futbol maçlarını takip ederim. Futbolu bildiğim için de sahayı okuyabiliyorum. Teknik direktörlük eğitimi alsam, onu bile yapabilirim dedi.
    
     -Futbol her yerde futbol-
    
     Futbol branşının zorluğuna işaret eden Seval Yasak, Futbol her yerde futbol diye konuştu. Tekerlekli sandalye basketbolunun, daha ağır gibi görünse de basketbolun yumuşaklığını barındırdığını ifade eden Yasak, ampute futbolunun ise daha sert olduğunu kaydetti.
     Seval Yasak, takıma futbolcu bulmakta ise zorluk çektiğini anlattı. Takıma yeni oyuncular kazandırmak için hastaneleri ziyaret ettiğini, protez satışı yapan işletmelerle görüştüğünü anlatan Yasak, engelli bireylerin ampute futbolundan çekindiğini ifade etti.
     Takıma yeni yıldızlar aradıklarını belirten Seval Yasak, 10-35 yaş arası herkesi takımımıza davet ediyoruz. Sporcular arasında işsiz olanlara iş buluyoruz. Gönüllülerin desteğiyle ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Antalya Valiliği de bize araç desteği veriyor diye konuştu.
    
     -Oyunculara maddi destek-
    
     Türkiye Ampute Futbol Süper Liginde Antalyayı temsil ettiklerini anlatan Seval Yasak, geçen sezonu 5inci sırada tamamlayan takımın bu yıl ilk 3te yer almasını istediğini dile getirdi. Bu yıl daha genç bir kadroları olduğunu, takıma yeni oyuncular kazandırdıklarını belirten Yasak, oyunculara maddi destek de verdiklerine işaret etti.
     Ampute futbolunda diğer illerde oyuncuların yüksek rakamlar aldıklarına değinen Yasak, Onlar oyuncu başına bin 500 lira veriyorlar, ama ben şimdilik 500 lira verebiliyorum. Ancak bu rakam desteklerle daha da artabilir dedi.
     Yasak, ampute futbol takımlarının biri kaleci 7 futbolcu ile sahaya çıktığını, kalecilerin kolunun olmaması, futbolcuların ise bir ayağının yere basmaması gerektiğini anlattı. Özellikle yeni engelli olmuş kişilerin kendileriyle bağlantı kurmasını isteyen Seval Yasak, sporun kişilerin yeni hayatlarına alışmalarına büyük yardımı olduğunun altını çizdi.
    
     -Takımın ablası, ama otoritesi de var-
    
     Takımın antrenörü Tahir Güven, Seval Yasakın son derece aktif olduğunu ve özveriyle çalıştığını anlattı. Yasakın futbolcuların özellikle iş bulmayla ilgili sıkıntılarını çözdüğüne dikkati çeken Güven, ampute futbol oynamak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.
     Takımın 15 yaşındaki oyuncusu İsmail Parlak, liseye bu yıl başladığını, ampute futbol ile kendisine olan öz güveninin arttığını kaydetti. Gelecekte Milli Takımda oynamayı istediğini belirten Parlak, Seval Yasakı kendisine çok yakın bulduğunu dile getirdi. Aralarındaki yakın ilişki nedeniyle Yasaka Abla diye hitap ettiğine dikkati çeken Parlak, Kendisi bana çok yakın. Davranışları, konuşmalarıyla kendime yakın hissettiğim için Abla diyorum. Ama resmi ortamlarda Başkanım diye hitap ediyorum dedi.
     31 yaşındaki futbolcu Ramazan Altuğ da 3 yıldır ampute futbol yaptığını kaydetti. Altuğ, Seval Yasakın küçükler için ablalık yaptığını belirterek, Ancak büyükler arasında da otoritesi var. Bazen Kulübün başkanı erkek olsaydı nasıl olurdu- diye düşünüyorum, ama bence en iyisi Seval Hanım diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ampute futbolunun kadın patronu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER