Ambar Köy yapımcıları bekliyor

Ambar Köy yapımcıları bekliyor -Ladik Kaymakamlığı tarafından yaptırılan Osmanlının son 300 yıllık tarihini yansıtan Ambar Köy, film, dizi ve belgesel yapımcılarını bekliyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


SAMSUN (A.A) - Ladik Kaymakamlığı tarafından yaptırılan Osmanlının son 300 yıllık tarihini yansıtan Ambar Köy, film, dizi ve belgesel yapımcılarını bekliyor.
     Ladik Kaymakamı Kadir Perçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada 18., 19. ve 20. yüzyıldaki köy kültürünü korumak için Ambar Köy projesine başladıklarını söyledi.
     Köyde Osmanlı kültür enstrümanlarının hepsi mevcut olduğunu belirten Perçin, şunları kaydetti:
     Ambar Köyde 18 tane tarihi ambar bulunmaktadır. Bu ambarlar zengininden fakirine kadar herkesimin yaşam kültürlerini yansıtıyor. O dönem insanlarımızın kullandığı araç ve gereçlerin yanı sıra insanların hayatını kolaylaştıran köprüler, su değirmenleri gibi bir çok tarihi ve kültürel eserler var. Yani burada son 300 yılın köy kültürünü yaşatıyoruz. Bu kültürü aynı zamanda bir kültür enstrümanı olarak kullanacağız. Özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize Osmanlı kültürünü aktarmış olacağız. Köyde Osmanlının vazgeçilmezleri arasında olan han inşa ediyoruz. Hanımızda bittikten sonra Ambar Köyümüzü vatandaşlarımızın ziyaretine açacağız.
     Ambar Köyüne Osmanlı dönemini anlatan film, belgesel ve dizi çekimleri için tam bir plato olduğunu kaydeden Perçin, Bize bu konuda çok sayıda teklifler de gelmeye başladı. Film, belgesel ve dizi tekliflerini inceliyoruz, uygun bulduklarımıza izin vereceğiz dedi.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ambar Köy yapımcıları bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER