Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orbay:

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orbay: Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu sağlık alanında önemli bir eksikliği giderecek


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu önemli bir eksikliği gidereceğini belirtti.
     Orbay, yaptığı yazılı açıklamada Amasya Üniversitesi çatısı altında bulunan, Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun sağlık elamanı yetiştirilmesinde önemli çalışmalar yaptığını ve yüzde 100 öğrenci kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.
     Türkiyede pek çok alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de çok hızlı bir gelişim, değişim ve dönüşüm süreci yaşandığını belirten Orbay, açıklamasında şunları kaydetti:
     Halk sağlığına duyarlı, teknoloji ile barışık, çağdaş, nitelikli, ahlaki ve etik değerlere sahip güvenilir ara elemanlara olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Dolayısıyla, sağlık sektöründe hizmet verecek ara elemanları yetiştirmek amacıyla bölgenin ihtiyacına cevap verecek bir sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu kurulmasının faydalı olacağı düşüncesinden hareketle kısa bir süre önce Amasya Üniversitesi bünyesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurduk. Bu gün okulumuz yüzde 100 doluluk oranına sahip. Alınında yetiştirdiği öğrencilerle sağlık alanında büyük bir eksikliği gidecek.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orbay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER