Amasya Üniversitesi faaliyetleri

Amasya Üniversitesi faaliyetleri


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversitenin düzenlediği, akademik ve kültürel faaliyetlere Amasyalıların katılmasını istedi.
     Orbay, yaptığı açıklamada Amasya Üniversitesince düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerin halka açık ve ücretsiz olduğunu hatırlatarak Amasyalıları düzenlenen etkinliklere katılmaya davet etti.
     Üniversitenin akademik yaşamını, sadece eğitim öğretimin ve bilimsel çalışmaların yapıldığı bir yer olarak değerlendirmediklerini kaydeden Orbay, açıklamasında şunları kaydetti:
     Üniversite kurulduğu şehrede bir şeyler katmalıdır. Üniversitemiz yıl boyunca gerçekleştirdiği sanattan tarihe, kültürden müziğe kadar birçok alanda, konferanslar, paneller, konserler, tiyatrolar düzenlemekte ve gerçekleştirilen tüm etkinlikleri halka açık ve ücretsiz yapmaktadır. Amasya Üniversitesinde öğrenciler tarafından kurulan 40a yakın öğrenci kulübü, öğrencilerin ders dışı zamanlarında, ilgi duydukları sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal faaliyetler ile spor ve beceri alanlarında, programlar sunmaktadır. Öğrencilerin her yönden kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla bu faaliyetleri destekliyoruz. Bu etkinliklere Amasyalıların katılmasını önemsiyoruz.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi faaliyetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER