Amasya Üniversitesinde yabancı uyruklu

Amasya Üniversitesinde yabancı uyruklu öğrenciler eğitime başladı


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, sınırlı tutulan yabancı öğrenci sayılarını önümüzdeki yıllarda düzenli olarak arttırmayı planladıklarını bildirdi.
     Orbay, yaptığı yazılı açıklamada, yeni akademik yılın açılması ile birlikte Amasya Üniversitesinde Yükseköğretim hakkı kazanan Türkmenistan, Azerbaycan ve Gürcistan uyruklu öğrencilerin ders başı yaptığını anımsattı.
     Yabancı öğrenci sayısını arttırmak istediklerini kaydeden Orbay, Dünya genelinde 4 milyon olan yabancı öğrenci hareketliliği, ülkemizde özellikle son dönemlerde fark edilmiş ve daha aktif rol oynayabilmek için pek çok üniversitemiz gereken stratejileri belirleyerek izlenecek yol haritasını ortaya koymuşlardırdedi.
     Gelişmekte olan ülkelerde bu pazardan gereken payın alınabilmesi adına yükseköğretim altyapısında önemli düzenlemeler yapıldığına işaret eden Orbay, şunları kaydetti:
     Ülkemizde de buna benzer bir eğilim olduğunu görüyoruz. Özellikle son on yıl içinde ülkemizde eğitim gören yabancı öğrenci sayısı yaklaşık yüzde 70 oranında artmıştır. Bu öğrencilerin özellikle Orta Asya, Balkanlardan olduğu görülmektedir. Böylesine bir eğilim kuşkusuz buradaki ülkelerle geçmişten gelen tarihi ve kültürel bağlarımızın günümüze bir yansıması olarak görülmelidir. Bu da bizlerin sorumluluğunu bir kat daha arttırmaktadır. Amasya Üniversitesi olarak bizler de gelişmekte olan ülkelerdeki benzer yapılanmaları dikkate alarak, üniversitemiz bünyesinde tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak 2012-2013 akademik yılı içerisinde yabancı öğrenci kabulüne başladık.
     Amasya Üniversitesinde ilk yabancı öğrencilerin yeni akademik yılın açılması ile beraber yüksek öğrenimlerine başladıklarını belirten Orbay, Öncelikle sınırlı tuttuğumuz bu öğrenci sayısını, önümüzdeki yıllarda düzenli olarak artıracağız. Elbette ülke çeşitliliğin ve öğrenci sayısının artırılması için burs verme, tanıtım faaliyetlerinin ön plana çıkması gibi cezbedici pek çok fırsatın bu öğrencilere de sunulmuş olması gerekiyor dedi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesinde yabancı uyruklu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER