Amasya Üniversitesinde Matematik Yüksek Lisans Programı

Amasya Üniversitesinde Matematik Yüksek Lisans Programı açıldı


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversitenin lisansüstü eğitim - öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği enstitülerdeki aktif programlara, Matematik Yüksek Lisans Programının da eklendiğini ve ilk öğrenci alımı için ilana çıkıldı bildirdi.
     Orbay, yaptığı açıklamada, lisansüstü eğitim - öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği enstitüde, aktif programlara her geçen gün yenileri eklendiğini belirtti.
     Orbay, şunları kaydetti:
     Lisansüstü eğitim programlarındaki temel hedefimiz, Bilginin araştırma yoluyla geliştirilmesi, bilimsel çalışmalardan elde edilen veriler ışığında bilginin toplumsal faydaya dönüşerek yayılması ve bu vizyona dayalı sürdürülen akademik faaliyetlerin yaşadığımız çağın sorunlarına çözümler üretecek yeni nesil bilim insanlarını yetiştirmektir. Bu hedeflere yönelik, üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Matematik Yüksek Lisans Programına, kriterler dikkate alınarak Yükseköğretim Yürütme Kurulunca bu programa öğrenci alımına onay verildi. Zaman içinde özellikle akademik kadrolarımızdaki öğretim üyesi sayısına paralel olarak, YÖK lisansüstü eğitim kriterleri dikkate alınarak, yeni programlar için gerekli müracaatlar yapılacaktır.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesinde Matematik Yüksek Lisans Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER