Amasya Müftüsü İpek:

Amasya Müftüsü İpek: -Berat Kandili, bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten kaçınmayı öğretir


AMASYA (A.A) - Amasya Müftüsü İsmail İpek, Berat Kandili, bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten kaçınmayı öğretir dedi.
     İpek, Berat Kandili dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahmet, mağfiret, kurtuluş, af ve arınma mevsimi olarak nitelendirilen Berat Kandiline kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Yaşamın hızla akıp gittiğini, Allahın kullarına böyle mübarek bir geceye yeniden erişme fırsatı vermesinden dolayı ne kadar şükredilse de az olduğunu ifade eden İpek, şunları kaydetti:
     Kültürümüzde kandil olarak adlandırılan bu mübarek geceler, dünyanın koşuşturması içerisinde varlık ve yaratılış gayesini unutup, hevesler peşinde koşan bizlere, önümüze dönme ve kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme imkanı sağlar. Rabbımıza, kendimize, ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi yeniden düşünme, tövbe ederek geçmişi affettirme, dua, azim ve kararlılık geleceği inşa etme imkanı sağlar. Berat Kandili, bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten kaçınmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Allahın affına erişebilmek, yaratılanı affetme günüdür.
     İpek, tüm Müslümanların bu mübarek gecenin feyzinden yararlanabilmek için ibadet ve iyilikte bulunmaları temennisinde bulundu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Amasya Müftüsü İpek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER