Amasyada okul kantinleri denetleniyor

Amasyada okul kantinleri denetleniyor-


AMASYA (A.A) - 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi gıda kontrol görevlilerince Amasyada bulunan okul kantin ve yemekhaneleri denetlenmeye başlandı.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimlerin 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:
     Bu denetimlerde, kantin ve yemekhane sahiplerine ve çalışanlarına, güvenli gıda satışı ile ilgili olarak taşıdıkları sorumluluklar hatırlatılarak, kurallara titizlikle uymaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Okul kantin ve yemekhanelerinin temizlik ve hijyen şartlarına uyması, çalışanların kendi kişisel temizliği ve hijyen kurallarına uymaları, gıdaların uygun koşullarda bulundurulması, tüm gıda ürünlerinde son kullanma tarihlerinin geçmemiş ve orijinal ambalajlarının bozulmamış olması öncelikli hedefimiz.
     Gülbay, ayrıca kantin ve yemekhanelerde yaşanan olumsuzluklar konusunda vatandaşların duyarlı olmasını ve şikayetlerini Alo Gıda 174 hattına bildirmelerini istedi.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Amasyada okul kantinleri denetleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER