Amasyada nitrat kirliliği ölçümleri mobil laboratuvarla

Amasyada nitrat kirliliği ölçümleri mobil laboratuvarla yapılacak


AMASYA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay, Amasyada nitrat kirliliği ölçümlerinin artık mobil laboratuvarla yapılacağını bildirdi.
     Gülbay, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sularda tarımsal kaynaklı kirliliği önlemek amacıyla 1991 yılında Nitrat Direktifini kabul ederek uygulamaya koyduğunu söyledi.
     AB uyum sürecinde Nitrat Direktifinin ulusal mevzuata 2004 yılında girdiğini belirten Gülbay, şunları kaydetti:
     2005 yılından beri ilimizde 9 adet yüzey suyu ve 18 adet yer altı suyu olmak üzere toplam 27 adet istasyondan her ay düzenli olarak su numuneleri alınmakta ve nitrat parametresinin ölçümleri yapılmaktaydı. Bakanlığımız Nitrat Direktifinin uygulanmasına yardımcı olmak üzere Katılım Öncesi Mali İşbirliği 2007 bileşeninden desteklenen Nitrat Direktifinin Uygulanması Projesi çerçevesinde sularda tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan nitrat kirliliğini izlemek için 20 adet mobil laboratuvar aracı satın alımı gerçekleştirmiş ve bunlardan biri de Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne tahsis edilmiştir.
     Gülbay, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne tahsis edilen mobil ölçüm aracıyla, Amasyada bulunan toplam 27 su numunesi alma istasyonundan her ayın 4. haftası numunelerin alınacağını ve ölçümlerinin yapılacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasyada nitrat kirliliği ölçümleri mobil laboratuvarla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER