Amasyada alternatif turizm çeşitleri

Amasyada alternatif turizm çeşitleri -Vali Öz: -Yayla turizmini geliştirmek istiyoruz


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Yayla turizmini geliştirmek istiyoruzdedi.
     Vali Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile birlikte Taşova ilçesindeki Borabay Gölünün üstünde yer alan bin 800 rakımlı Sarıçiçek Yaylasına çıktı.
     Burada vatandaşlarla sohbet eden Vali Öz, Amasyanın tarihi ve turistik özelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri ile de öne çıktığını söyledi.
     Amasyanın doğasıyla bir çok güzellikleri sunduğunu ifade eden Öz, Yayla turizmini geliştirmek istiyoruz. Kente gelen turistlerin gezi güzergahlarına yaylalarımız da eklenebilir. Turistler burada koyun kırpabilir, burada kalarak yayla hayatı yaşayabilir. Doğal bir takım aktivitelere katılabilirlerdiye konuştu.
     Yaylada çocukları ve torunları ile birlikte yaşayan 72 yaşındaki Nigar Celep ise 8 çocuğu ve 17 torunu ile yaklaşık yılın 3 ayını yaylada geçirdiklerini söyledi.
     Yaklaşık 200 adet küçükbaş hayvanları olduğunu anlatan Celep, her yıl Mayıs ve Haziran aylarında bu koyunların yünlerinin kırpılarak kilosu 2 liradan yüncülere satıldığını anlattı.
     Geziye, Taşova Kaymakamı Halil Şivgan, Amasya İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Emniyet Müdürü Ayhan Acet, kurum ve kuruluşların yetkilileri ve eşleri katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Amasyada alternatif turizm çeşitleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER