Amasyada 7

Amasyada 7-23 Kuran kursları açılacak -İl Müftüsü İpek: Kurslarda verilecek aile hayatı eğitimleri çiftlerin boşanmamaları konusunda olumlu sonuçlar ortaya koyacak


AMASYA (A.A) - Amasya Müftüsü İsmail İpek, açılacak Kuran kurslarında verilecek aile hayatı eğitimleri ile çiftlerin boşanmamaları konusunda olumlu sonuçlar ortaya konacağını söyledi.
     İpek, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında tüm yurtta uygulamaya konulan haftanın her günü her yaş grubuna Kuran eğitimleri kapsamında Fatih Sultan Mehmet Camisinde kadın kursiyer adayları ile bir araya geldi.
     Amasyada 24 Eylülde 147 kursun açılacağını belirten İpek, talebin yüksek olması nedeniyle kurs ve sınıf sayısının bu rakamlarla kalmayacağını aktardı.
     Kursların ihtiyaç odaklı öğretim programı kapsamında haftanın her günü sabah saat 7den gece 23e kadar süreceğini ve kursiyerlerin 12şerli gruplarda istedikleri saatte kurs alabileceğini kaydeden İpek, Kuran kursları dışında kurslarımız için eğitim kurumlarından da yararlanmayı planlıyoruz. Kurslarda Kuranı yüzünden okuma, ezber, hatim kuru ve dini bilgiler ile temel İslam esasları bilgileri verilecek dedi.
     Talep nedeniyle bayanlara ve erkeklere ayrı sınıflarda kursların verileceğini belirten Müftü İpek, şöyle konuştu:
     Kurslarla amacımız insanlara doğru din bilgisi öğretmek. Kuran-ı Kerimi okumak isteyenlere Kuran öğretmek, mealini tercümesini öğrenmek isteyenlere öğretmek. Hatim yapmak akait, siyer konularında bilgi almak isteyen vatandaşlarımıza doğru bilgi aktarabilmek için bu çalışmayı yapıyoruz.
    
     -Kurslar aile yapısına olumlu etki yapacak-
    
     Söz konusu kurslarda verilecek aile hayatı eğitimlerinin çiftlerin boşanmamaları konusunda olumlu sonuçlar ortaya koyacağını vurgulayan İpek, Müfredatımızda buna önem vereceğiz. Ahlak ve siyer konuları kurslarımızda işlenecek. Peygamberimizin hayatı ve aile hayatı örnek olacak işlenecek. Ahlak bilgisi içinde aile hayatı ve aile hukuku aile bireylerinin birbirlerine olan davranışları anlatılacak. Bu kursların aileleri daha çok birbirine bağlayacak olumlu etkiler oluşturacağını ümit ediyoruzdiye konuştu.
     İpeke, Kuran kursları müdürü Mehmet Çınarç da eşlik etti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER