Amasyada İslam Ümmetine Karşı Görevlerimiz konulu

Amasyada İslam Ümmetine Karşı Görevlerimiz konulu konferans


AMASYA (A.A) - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Amasya Şubesince, İslam Ümmetine Karşı Görevlerimiz konulu konferans düzenledi.
     Amasya İl Özel İdaresi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen konferansa, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Sekreteri Yaşar Kutluay konuşmacı olarak katıldı.
     Konferansın amacının, dünya üzerinde yaşayan 1,5 milyar İslam topluluğuna unutturulan ümmet kavramını yeniden tefekkür etmek olduğu bildirildi.
     Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya yaptığı konuşmada, Müslümanların üzerinde son zamanlarda zulümlerin arttığını ve toplumun büyük bölümünün bu durum karşısında gereken hassasiyeti göstermediğini ifade ederek, Bütün Müslümanlar bir birleri ile bir duvar gibi sıkı sıkıya sarılmalıdırlar. Hatta Müslümanlar tüm insanların yaşadığı acıları, maruz kaldığı zulüm ve ıstırabı, kendi içlerinde hissetme ahlakına sahip olmalıdırlar dedi.
     İHH Genel Sekreteri Yaşar Kutluay ise, zalimlerin kaygılarının hep aynı olduğunu dile getirerek, Bu zalimler bazen Sırp, bazen Amerikalı, bazen Fransalı, bazen de Esat ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasyada İslam Ümmetine Karşı Görevlerimiz konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER