Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Sağlam:

Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Sağlam: -Engellileri ilgilendiren düzenlemelerde ve uygulamalarda engelli örgütlerinin söz sahibi olmasını istiyoruz


AĞRI (A.A) - Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Suha Sağlam, Engellileri ilgilendiren düzenlemelerde ve uygulamalarda engelli örgütlerinin söz sahibi olmasını istiyoruz dedi.
     Sağlam, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Güvenlik Günü dolayısıyla Ağrı Altınokta Körler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, ailelerin engelli çocuklarını okula göndermeleri gerektiğini vurguladı. Dünyadaki görme engellilerin beyaz bastonla tanışmaları gerektiğini belirten Sağlam, beyaz bastonun görme engelliler için bir güven simgesi olduğunu ifade etti.
     Beyaz bastonu kullanan engellilerin bağımsız olarak yaşadıklarını dile getiren Sağlam, dernek olarak engellileri ilgilendiren düzenlemelerde ve uygulamalarda engelli örgütlerinin söz sahibi olmasını istediklerini söyledi. Sağlam, görme engelliler için her türlü desteğin sağlanması için ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını anlattı.
     Kabartma yazısı ile okuma-yazma öğrenen görme engellilerin üretken bireyler olmaları için eğitimin şart olduğunu ifade eden Sağlam, özellikle engellileri hayata kazandırmanın tek yolunun eğitimden geçtiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Sağlam: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER