Altın Kozanın gezici sinema tırının 27.

Altın Kozanın gezici sinema tırının 27. durağı Tarsus


MERSİN (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 19uncusu gerçekleştirilecek Altın Koza Film Festivali kapsamında hazırlanan Gezici Sinema Tırının 27. durağı Tarsus ilçesi oldu.
     Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Altın Koza Anadolunun Festivalidir ve Adanadan Anadoluya Türk Sineması Yollarda sloganlarıyla yola çıkan gezici tır, Tarsusa gitti.
     Aldırmaz, Tarsus Spor Salonu önündeki alanda düzenlenen etkinlikte, Ortak Akıl Ortak Başarı anlayışıyla çalıştıklarını ve aynı anlayışı Tarsusta da gördüklerini belirtti.
     Etkinliğin önemine değinen Aldırmaz, Çukurova coğrafyasında 10 milyon nüfus var. Bu bizi İstanbuldan sonra ikinci büyük bölge yapıyor. Sizlerle birlikte yola çıktık. Anadoluya sizlerin sevgisini selamlarını götüreceğiz. 14 bin 500 kilometre yol katedip, 38 il, 61 noktada 36 milyon insanla kucaklaşacağız. Altın Koza, Anadolunun festivalidir dedi.
     Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, Ramazanın Türkiyede dolu dolu yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:
     Altın Koza, etkinliklerini bugün Tarsusta gerçekleştiriyor. Bize bu ortamı hazırlayan Zihni Aldırmaz ve ekibine teşekkür ediyorum. Çukurovadaki kentler olarak ortak düşünmek zorundayız. Çukurovadaki tüm kentlerin kendine özgü özellikleri var. Çukurova, çok özellikli bir bölge ve ortak kültürü var. Adanada yapılan bir etkinlik, tüm Çukurovanın etkinliği olarak algılanmalı. Eskiden Adana dışında Altın Koza bilinmezdi, şimdi Türkiyenin festivali haline geldi.
     Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise de, Altın Koza etkinliklerinin Anadoluya yayılması çabasından dolayı Zihni Aldırmaza teşekkür etti.
     Etkinlikler kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu konser verdi, halk oyunları ekibi ve Çağlayan Semazen Grubu sema gösteri sundu, Hacivat-Karagöz gölge oyunu sergilendi, sanatçılar Feridun Dalgınlı, Serkan Yontar ve Ferhat Deli sahne aldı, ardından Anadolu Kartalları adlı filmin gösterimi yapıldı.
     Etkinlikleri, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy ve çok sayıda davetli izledi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Altın Kozanın gezici sinema tırının 27. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER