Altepe, Amatör Denizcilik Belgesi aldı

Altepe, Amatör Denizcilik Belgesi aldı -Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Amatör Denizcilik Belgesi sınavlarını kazandı


BURSA (A.A) - Amatör Denizcilik Belgesi sınavlarını başarıyla geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepenin, Bakanlık onaylı kaptanlık belgesi ile dünya denizlerinde 24 metreye kadar olan tekneleri kullanabileceği bildirildi.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mudanya Yelken Kulübü işbirliğiyle belediye personeline yönelik olarak düzenlenen Amatör Denizcilik Kursu, 115 kursiyerin katılımıyla tamamlandı.
     Amatör Denizcilik Belgesi hazırlık seminerlerinin ardından Amatör Denizcilik Federasyonu Mudanya Sınav merkezinde yapılan sınavları da başarı ile geçen kursiyerler, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından onaylı süresiz kaptanlık belgelerini almaya hak kazandı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de eğitimlerin ardından geçtiğimiz hafta Mudanyada yapılan sınavlara katıldı. Kaptanlık Belgesini almaya hak kazanan Altepe, belge ile dünya denizlerinde 24 metreye kadar özel tekne kullanabilme yetkisine sahip oldu.
     Harita bilgisi, meteoroloji, pusula kullanma, makine-motor, elektrik, ilk yardım, gemici düğümleri gibi çeşitli konulardaki eğitimlerini başarıyla tamamlayan Altepe, sınav sonrası Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürkün düzenlediği yemeğe katıldı.
     Bursanın bir deniz kenti olduğunu, yıllardır ihmal edilen sahillerin yeniden imar edilmeye başlandığını anlatan Altepe, İki yıldır Amiraller Kupası Yat Yarışlarına belediye olarak sahip çıkıyoruz. Daha çok çocuk ve gencin denizci olması için gerekli imkanları sağlıyoruz. Yeni tesisler yaparak daha çok gencin denizci olarak yetiştirilmesine gayret ediyoruz dedi.
     Mudanya Yelken Kulübü ve Amatör Denizcilik Federasyonu Mudanya Sınav Merkezi Başkanı Taner Tümerdirim de Altepe ve Belediye personeline denize karşı gösterdikleri ilgi ve duyarlılıktan doyalı teşekkür etti.
    
     Muhabir : Umut Özgan
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Altepe, Amatör Denizcilik Belgesi aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER